USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

СБУ арештувала судно російського олігарха вартістю майже 1 млрд гривень

Суд наклав арешт на риболовецький траулер "Бухта Соколовская"
Арештований траулер
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Служба безпеки України арештувала судно підсанкційного російського олігарха Олександра Верховського вартістю майже 1 млрд гривень. Про це інформує пресслужба СБУ.

Деталі

За матеріалами Служби безпеки суд наклав арешт на риболовецький морозильний траулер "Бухта Соколовская", який належить холдингу російського олігарха.

Слідство встановило, що Верховський входить до найближчого оточення Кремля і є одним з найбільших фінансових "донорів" війни проти України.

"Риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ. Арештований траулер є складовою торговельного "флоту" олігарха", – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що ще до повномасштабного вторгнення російський траулер добудовувався на суднобудівельному заводі у Миколаєві.

Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ. Однак співробітники СБУ викрили оборудку і заблокували російський траулер.

А в Офісі генпрокурора повідомили, що наразі судно передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, ми писали, що на Черкащині арештували мільйонні активи росіянина, який забезпечував харчами Путіна та силовиків РФ.

 

Читайте також:
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги
МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку МЗС наказало припинити усі консульські дії щодо українців призовного віку