USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ексвагнерівець Медведєв розповів про звірства ПВК

Вбили вже 10 бійців, які відмовилися брати участь у бойових діях. Двоє з них не були завербованими в’язнями
Андрій Медведєв Вагнер
Джерело: відкриті джерела

Колишній найманець приватної військової компанії "Вагнер" Андрій Медведєв записав відео, у якому попросив російського диктатора Путіна перевірити діяльність ПВК через постійну практику страт. Про це повідомляють ЗМІ.

За його словами, вбили вже 10 бійців, які відмовилися брати участь у бойових діях. Двоє з них не були завербованими в’язнями.

Про один із випадків вбивства відмовників він розповів детальніше.

"Вони отримали поранення та поїхали до шпиталю під Первомайськом і звідти спробували втекти. Їх взяли на кордоні, на блокпості. Приїхала група МЕД – і їх розстріляли", – розповів Медведєв.

Зазначається, що група МЕД є окремим підрозділом при службі безпеки ПВК "Вагнер". 

Крім того, завербовані найманці не одержують гроші, а їхні родичі – обіцяних виплат за загиблих.

"У нас половина бійців, яких офіційно подавали як зниклих безвісти. Навіщо це робиться? Щоб не платити за страховою нагодою за смерть, бо жодна страхова агенція ніколи не покриє таку кількість втрат, жодна страхова агенція не візьме на себе таку", – продовжує Медведєв.

Екснайманець також розповів, що ув'язнені у загоні "щотижня оновлювалися". Залежно від втрат робили доукомплектацію.

Зараз Медведєв у бігах, він повідомив The Insider, що його переслідують найманці ПВК "Вагнер". А за даними Gulagu.net, його затримали і тепер планують передати "Вагнеру" для "розправи за допомогою кувалди".

Відомо, що у липні 2022 року Медведєв уклав контракт із "Вагнером" на чотири місяці. Його відправили до Сальська, а звідти до окупованої Луганської області, де призначили на посаду командира 1-го відділення 4-го взводу 7-штурмового загону найманців. За словами Медведєва, він також брав участь у боях під Бахмутом.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму