USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Через порушення умов КОВА скасувала договір на закупівлю 1000 FPV дронів

Постачальник ТОВ "КОНКОРД-22", який виграв тендер, не виконав свої зобов’язання
FPV дрони

FPV дрони

Джерело: відкриті джерела

Через порушення умов Київська обласна військова адміністрація скасувала договір на закупівлю 1000 FPV дронів, які повинні були відправитися на Східний напрямок до 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Про це повідомив голова КОВА Руслан Кравченко.

Зазначається, що договір за тендером був оголошений у листопаді Департаментом цивільного захисту Київської обласної військової адміністрації.

Причиною стало те, що постачальник ТОВ "КОНКОРД-22", який виграв тендер, не виконав свої зобов’язання. Уже понад три тижні прострочені терміни щодо виготовлення та постачання всієї партії дронів. Крім того, із 1000 дронів доставив лише трохи більше ніж 70 одиниць. Але їхні технічні характеристики та комплектація не відповідають умовам договору.

"Наголошую! Жодної оплати за дрони постачальник не отримав і не отримає. І замовники, і постачальники несуть відповідальність. Неякісне обладнання чи взагалі його відсутність, особливо в умовах війни, – це загроза життю кожного. Тому таке недбале ставлення до виконання умов договору з боку постачальника – це безвідповідальність і цинізм", – зазначив Кравченко.

Голова КОВА також уточнив, що вже звернувся до правоохоронних органів, а 72-та бригада FPV дронами буде забезпечена в найкоротші терміни.

"Усі проблемні тендери та договори будемо скасовувати. Попереджав про це неодноразово. Тим більше, якщо це стосується питань обороноздатності країни та закупівлі обладнання для наших військових", – додав він.

Раніше ми писали, що в Україні спростили процедуру списання БПЛА та техніки на фронті.

Завдяки спрощенню процедури та скороченню строків списання командири будуть оперативніше отримувати інформацію про потребу у військовій техніці.

Також повідомлялось, що Україна виробляє десятки так званих українських "Шахедів" на місяць, які є аналогами іранських безпілотників.

Крім того, стало відомо, що САП спрямовує 15 млн гривень на "Армію дронів". Гроші конфісковані у восьми засуджених по справі Укргазбанку.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську