USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна запустила серійне виробництво дронів-камікадзе й випускає десятки на місяць, – Камишін

Наразі саме оборонна галузь робить значний внесок у зростання економіки країни, кажуть чиновники
Камишін
Олександр Камишін
Джерело: відкриті джерела

Україна виробляє десятки так званих українських "Шахедів" на місяць, які є аналогами іранських безпілотників. Про це повідомив під час щорічних зборів Європейської Бізнес-асоціації міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, пише Forbes.

За його словами, наразі саме оборонна галузь робить значний внесок у зростання економіки країни і в майбутньому має стати її головним сектором.

"Починаючи з того, що називають "українським "Шахедом", не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його і зараз виробляємо десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри", – сказав Камишін.

І додав, що кратне зростання виробництва не завжди задовольняє уряд.

"Нас задовольняє десятикратне зростання і більше. І за багатьма напрямами є таке зростання", – зазначив міністр.

Камишін пояснює, що йдеться про інтеграцію бізнесу з "Укроборонпромом", адже держзаводи працюють, а інвестори розвивають приватний сектор.

"Нині чимало дронових компаній побачили можливість на одному з державних заводів знайти ті ресурси, які вони не можуть знайти самі собі окремо", – зауважив чиновник.

Приміром, сервісний центр на держзаводі допомагає приватним невеликим дроновим компаніям. За словами Камишіна, це приклад того, як держава своїм ресурсом допомагає розвиватись.

"У цьому плані "український "Шахед" з’явився саме на державному заводі", – резюмував міністр.

Що передувало?

Україна має потужніший БПЛА, аніж іранський "Шахед" – новий дрон-камікадзе вже пішов у серійне виробництво. Крім того, "Укроборонпром" освоює розробку FPV-дронів та інвестує у виробництво патронів. Про це повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін в інтерв’ю "Економічній правді".

Потужніший, аніж іранський "Шахед"

За словами Сметаніна, безпілотник вже замовляють Сили оборони для своїх операцій. Рекордна дальність бойового вильоту нової розробки – до 1 тисячі кілометрів.

"В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог "Шахеда", а є і більш потужні моделі, бо "Шахеди" так далеко не літають. Зараз зосередилися на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками", – сказав гендиректор "Укроборонпрому".

Раніше ми повідомляли, що в Україні спростили процедуру списання БПЛА та техніки на фронті.

Завдяки спрощенню процедури та скороченню строків списання командири будуть оперативніше отримувати інформацію про потребу у військовій техніці.

Новини за темою: В Україні скасували блокери, що гальмували масове виробництво безпілотників, – Мінцифри
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот