USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Держслужбовці отримають свою "Дію". Що це означає

Серед іншого можна буде переглядати інформацію про структуру держорганів та відповідальних за напрямки
дія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Уряд підтримав запуск в Україні "Дії" для держслужбовців – "Дія.Офіс". Про це повідомив представник Апарату Верховної Ради України Тарас Мельничук.

"Дія.Офіс є доступним за бажанням для державних службовців та інших працівників Секретаріату КМУ, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, їх територіальних органів, місцевих органів виконавчої влади та інших державних органів, на працівників яких поширюється дія ЗУ "Про державну службу", – йдеться у повідомленні.

Водночас у Мінцифри додали, що на першому етапі послуги у "Дія.Офіс" можна буде:

  • мати електронне посвідчення держслужбовця;
  • проводити опитування та користуватися сервісами, які підвищать ефективність комунікації;
  • авторизуватися на корпоративних ресурсах за допомогою "Дія.Підпису" – це підвищить безпеку доступу до
  • важливих документів чи файлів;
  • переглядати інформацію про структуру держорганів та відповідальних за напрямки.

"Потім плануємо запустити функціонал для громадян, щоб кожен українець міг переглядати успіхи держслужбовців та запропонувати зміни, які покращать їхню роботу", - зазначили у відомстві.

Майже мільйон декларацій подали держслужбовці з початку повномасштабної війни

Від початку повномасштабного вторгнення у зв’язку з воєнним станом своєчасне подання декларацій в Україні не контролювали. Попри це, сам обов’язок посадовців звітувати про свій майновий стан та зміни в ньому не скасовували. Так, українські держслужбовці станом на листопад подали майже мільйон декларацій за цей період, що у чотири рази менше, аніж у 2021 році. Про це інформує Опендатабот.

"Згідно з даними НАЗК, 972 тис. 456 декларацій подали державні службовці за весь 2022 рік та десять місяців 2023 року. Для порівняння, у 2021 році державні службовці подали 4 млн 272 тис. 177 декларацій", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тоді НАЗК отримало 4695 повідомлень про несвоєчасне подання декларацій та 3 тис. 805 повідомлень через неподання декларацій взагалі.

Новини за темою: Від документів про освіту до перереєстрації авто: Мінцифра анонсувала нові послуги в "Дії"
Читайте також:
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Підвищення мінімалки та скорочення чиновників: Зміни в Україні з 1 квітня, про які варто знати Підвищення мінімалки та скорочення чиновників: Зміни в Україні з 1 квітня, про які варто знати
Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У "Дії" незабаром з’являться нові послуги
Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через Військові частини можуть отримати дозвіл на медичну практику через "Дію"