USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Від документів про освіту до перереєстрації авто: Мінцифра анонсувала нові послуги в "Дії"

Послуги будуть доступні в додатку або на порталі
Дія
Джерело: відкриті джерела

Міністерство цифрової трансформації анонсувало п'ять нових сервісів, які будуть доступні в застосунку або на порталі "Дія". Про це йдеться в повідомленні відомства в Telegram.

Які нові послуги очікувати найближчим часом?

Відшкодування вкладів

Вкладники збанкрутілих банків незабаром зможуть подати заяву в "Дії" про відшкодування коштів.

В Україні в усіх банках вклади фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців перебувають під захистом Фонду гарантування вкладів. Якщо якийсь банк збанкрутував, вкладники отримують відшкодування в сумі повного розміру вкладу та нарахованих відсотків.

Розмитнення авто

З'явиться можливість розмитнити авто в кілька кліків у застосунку "Дія".

"Наразі команда Мінцифри доопрацьовує законопроєкт, а потім його має схвалити Верховна Рада", - ідеться в повідомленні.

Цифровізація усуває людський фактор із процесу, а отже, унеможливлює корупційні схеми та хабарі на митниці. Наразі Мінцифра доопрацьовує законопроєкт, а потім його має ухвалити Верховна Рада.

Зміна місця проживання

Цей сервіс працюватиме без людського фактора. Коли ви змінюватимете місце проживання, зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично.

Перереєстрація авто при купівлі-продажу

Незабаром перереєструвати автомобіль можна буде в кілька кліків у "Дії" за допомогою QR-коду.

"Продавець і покупець зможуть сформувати договір у додатку та підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром", - зазначають у Мінцифрі.

Нова послуга значно зекономить час й усуне необхідність відвідувати сервісні центри МВС, стверджують у відомстві.

Документи про освіту

Команда Мінцифри працює над тим, щоб у застосунку були доступні документи про освіту - атестати та дипломи. Коли послуга запрацює, громадяни зможуть скористатися документами під час вступу до закладів вищої освіти або працевлаштування.

ФОП тепер можна закрити онлайн

Українці відтепер мають змогу закрити ФОП онлайн. Нова послуга доступна на порталі "Дія", повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров.

Як самостійно закрити ФОП

Послуга повністю автоматична. Відсутній будь-який людський фактор. Більше не треба довго чекати, поки заяву вручну опрацює держреєстратор. Інформація підтягується з Єдиного державного реєстру (ЄДР) – це унеможливлює помилки.

Тож для онлайн-закриття ФОП потрібно:

1. Знайти в "Дії" потрібний розділ;

2. Перевірити правильність своїх даних;

3. Поставити електронний підпис.

Далі, за словами Федорова, заява опрацюється автоматично. Результат буде надісланий на пошту та в особистий кабінет громадянина на порталі "Дія".

@ukraineworldnews

Тепер закрити ФОП можна онлайн за 10 секунд!

♬ оригінальний звук - Ukraine World News

Нагадаємо, ми писали, що вкладники збанкрутілих банків зможуть через "Дію" повернути свої кошти.

Також у застосунку "Дія" з'явилася нова послуга, яка дасть змогу отримати витяг про несудимість онлайн. Крім того, у "Дії" можна буде не лише поділитися техпаспортом з іншою людиною, а й скасувати шеринг авто онлайн

Читайте також:
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У "Дії" незабаром з’являться нові послуги