USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Депутат Київради разом з дружиною незаконно придбав земельних ділянок майже на 2 млн доларів, – НАЗК

Обсяги доходів та витрат сім’ї чиновника у 2021 році свідчать про відсутність фінансової спроможності для заощадження грошей
НАЗК
НАЗК
Джерело: відкриті джерела

Депутат Київської ради разом з дружиною незаконно придбав земельних ділянок майже на 2 млн доларів. Національне агентство з питань запобігання корупції виявило 1,7 млн гривень необґрунтованих активів чиновника й скерувало матеріали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, поінформували в пресслужбі НАЗК.

Так, в агентстві розповіли, що в декларації за 2020 рік депутат зазначив готівкові кошти на понад 7 млн гривень, що належать їм з дружиною.

"За 2021 рік задекларував 9,5 млн гривень готівки. Різниця між активами, задекларованими у 2020-му та 2021 роках, склала майже 2,4 млн гривень. Разом з тим у 2021 році подружжя купило 8 земельних ділянок у Києві та області на понад 1,5 млн гривень", – йдеться у повідомленні.

Загалом обсяги доходів та витрат сім’ї чиновника у 2021 році свідчать про відсутність фінансової спроможності як для заощадження грошей, так і для придбання частини зазначених об’єктів нерухомості майже на 1,7 млн гривень.

У відповідь на запит НАЗК посадовець не надав інформацію та документи, які б могли підтвердити законність походження цих коштів.

Поки вигідно корумпувати – корупція буде

В Україні корупція буде діяти до тих пір, поки вигідно буде корумпувати. Які кроки необхідно зробити, аби подолати корупцію в країні, розповів в інтерв'ю UWN доктор економічних наук, співзасновник Центру економічного відновлення Андрій Длігач.

"Поки вигідно корумпувати – корупція буде, як би ми не намагалися прибрати це в адміністративний спосіб. П'ять джерел корупції: перша – це податкова система, друга – митниця, третя – закупівлі держпідприємств. Це держзакупівлі, де вже працює "Прозорро", але ще не дуже ефективно працює Антимонопольний комітет. І це система регуляцій в країні", – сказав економіст.

Новини за темою: Антикорупційний реєстр НАЗК знову доступний у "Дії", – Федоров
Читайте також:
Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів