USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Чинному нардепу, якого затримали на хабарі в 85 тис. доларів, повідомили про підозру

Під час передачі "авансу" нардепа і двох його пособників викрили на гарячому
Гунько
Підозра нардепу
Джерело: НАБУ

Національне антикорупційне бюро України, Спеціалізована антивоєнна прокуратура спільно зі Службою безпеки України викрили народного депутата України IX скликання та двох його пособників (один з них є його помічником – ред.) на отриманні 85 тис. доларів неправомірної вигоди. Про це поінформували в пресслужбі НАБУ.

За даними слідства, народний обранець (одночасно є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України, – ред.) запропонував підприємцю отримати землю під обробку.

"Ця земля була у сфері управління держпідприємств. Свої "послуги" чиновник оцінив у розрахунку 130 доларів/га землі. У результаті досягнутих домовленостей за надання для обробки ріллі площею 1 тис. 700 га одного з державних підприємств, сума переданої неправомірної вигоди повинна була становити 221 тис. доларів. При цьому 85 тис. доларів мали стати "авансом" і бути передані до початку обробітку земель", – йдеться у повідомленні.

Під час передачі "авансу" нардепа і двох його пособників викрили на гарячому. Цього ж дня (8 серпня, – ред.) йому повідомили про підозру.

Розслідування цих фактів розпочали за заявою підприємця, у якого вимагали неправомірну вигоду.

Правоохоронці не розкривають імені народного депутата. Однак джерело у правоохоронних органах підтвердило нам, що йдеться про Анатолія Гунька. Він переміг на довиборах до Верховної Ради від партії "Слуга народу".

Журналістка "Цензор.нет" Тетяна Ніколаєнко зазначила, що Гунько очолював у Верховній Раді комісію з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук. 

Що відомо про Гунька? 

За даними руху "ЧЕСНО", у 2015 році політик балотувався від партії "Наш край" до Київської обласної ради, але не пройшов. У 2016-му його називали фігурантом однієї із земельних афер на території Броварів, що на Київщині.

У 2019 році Гунько балотувався по 209-му округу від "Батьківщини". Тоді він посів третє місце, набравши 25%.

За даними "Суспільного", цьогоріч Печерський райсуд міста Києва визнав Гунька винним у порушенні закону через написання депутатського звернення у власних інтересах.

Новини за темою: Ексміністр екології Злочевський по справі дачі хабаря для САП відбувся штрафом та донатами на ЗСУ
Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено