USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Через лісові пожежі в Чилі загинула щонайменше 51 людина

Президент Чилі Габріель Борич оголосив надзвичайний стан
Наслідки пожеж
Наслідки пожеж
Джерело: Facebook

Щонайменше 51 людина загинула внаслідок лісових пожеж у регіоні Вальпараїсо в Чилі. Вважається, що це найбільші за кількістю жертв лісові пожежі в країні. Про це повідомляє BBC.

Президент Чилі Габріель Борич оголосив надзвичайний стан і заявив, що надасть "всі необхідні ресурси" для вирішення ситуації.

Зазначається, що Міністерство охорони здоровʼя закликало призупинити планові операції й створити тимчасові польові госпіталі. Також, щоб полегшити тиск на службу охорони здоров’я, на роботу в госпіталі візьмуть студентів-медиків, які закінчують навчання.

"Рятувальним службам важко дістатися до найбільш постраждалих районів, а міністр внутрішніх справ Кароліна Тоха заявила, що найближчим часом кількість загиблих "сягне значно більшої цифри", - йдеться у матеріалі.

Також уряд Чилі закликав людей не їздити в райони, які постраждали від пожеж.

"Міністерство житлового будівництва повідомило, що від пожежі постраждали від 3000 до 6000 будинків", - додають автори.

Напередодні було введено комендантську годину у таких містах, як ​​Вінья-дель-Мар, Лімаче, Кільпуе та Вілья-Алемана.

Зазначається, що до гасіння лісових пожеж задіяли 1 400 пожежників. Разом із екстреними службами залучили і військових. Причини пожеж з’ясовуються.

Раніше унаслідок масштабних лісових пожеж на Гаваях загинули щонайменше 115 людей, близько 1 тис. осіб вважали зниклими безвісти.

Теги: пожежа
Читайте також:
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Рятувальники попередили про штрафи за підпал сухої трави Рятувальники попередили про штрафи за підпал сухої трави
У Польщі горів готель, де мешкали біженці з України У Польщі горів готель, де мешкали біженці з України
Пожежі на Гаваях: Понад 1 тис. людей вважають зниклими, влада просить родичів надати зразки ДНК Пожежі на Гаваях: Понад 1 тис. людей вважають зниклими, влада просить родичів надати зразки ДНК