USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Польщі горів готель, де мешкали біженці з України

За допомогою гідравлічного підйомника і пожежних драбин було евакуйовано з балконів 28 осіб
Пожежа в Польщі
У Польщі горів готель, де проживали біженці з України
Джерело: Укрінформ

У місті Олецько, що в Польщі, сталася пожежа в готелі, де проживали 155 біженців з України: незначно постраждали четверо українців. Про це пише "Укрінформ" із посиланням на місцеву пожежну службу та поліцію, а також консульство України у Гданську.

Як розповів представник пожежної служби, пожежа виникла в одному з приміщень на другому поверсі, там спостерігалося інтенсивне задимлення.

Пожежники зосередилися на рятувальній операції, зокрема, за допомогою гідравлічного підйомника і пожежних драбин було евакуйовано з балконів 28 осіб. Решта українців самотужки залишили місце інциденту.

Чотирьом людям, у яких виникли проблеми з диханням через задимлення, медики рекомендували пройти обстеження. Речник пожежної служби сказав, що причини займання наразі невідомі, її встановлюватимуть відповідні органи.

Новини за темою: Пожежі на Гаваях: Понад 1 тис. людей вважають зниклими, влада просить родичів надати зразки ДНК

У місцевій поліції поінформували, що з’ясовують обставини події, після пожежі готель непридатний для проживання. Українців тимчасово розмістили у спортивній залі неподалік.

Консул консульства України у Гданську Олександр Плодистий підтвердив, що внаслідок пожежі легко постраждали чотири особи, однак від подальшої госпіталізації вони відмовилися.

За його словами, найближчим часом один з українських консулів поїде в Олецько, де зустрінеться з постраждалими українцями, аби зрозуміти їхні потреби на місці і надати їм допомогу. Крім того, з місцевою владою буде обговорено питання розселення українців.

Нагадаємо, влітку минулого року у місті Апольда (земля Тюрінгія) сталася пожежа в будинку, де проживали біженці з України. Унаслідок трагедії загинула дитина.

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн