USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Чехія оголосила про початок масштабного виробництва зброї для України

Чеські підприємства готові прийняти на роботу тисячі українців
Чехія Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Чехія почне виробляти зброю для України у великих кількостях. Про це заявив заступник міністра оборони Томаш Копечний, який координує постачання зброї до України від початку російського вторгнення, передає iRozhlas.

З цією метою чеські підприємства готові прийняти на роботу тисячі українців.

"Це не секретна інформація. Громадяни України вже працюють у чеській промисловості, в тому числі й оборонній. Ми не почали їздити до України вчора чи минулого року, ми робимо це від 2015 року. Тоді ми намагалися відповісти на російську агресію посиленням обороноздатності України. Для українців війна почалася одразу після Майдану", – заявив Копечний.

Зазначається, що на першому етапі акцент робитиметься на спільній модернізації та ремонті потужностей, а потім на виробництві важкої бойової техніки.

Таку ініціативу профінансують партнери по НАТО. 

"Так само як і в попередніх проєктах. Вони існують завдяки важливим міжнародним донорам в рамках Копенгагенської ініціативи, тобто скандинавські країни та Велика Британія. Звісно, Сполучені Штати Америки чи Нідерланди, тобто країни, які вже продемонстрували не лише бажання, а й спроможність фінансово завершити проєкти", – додав заступник міністра.

Відомо, що Чехія ухвалила таке рішення після зустрічі Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Петром Фіалою.

Читайте також:
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди