USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Без ярмарку та атракціонів: Якою буде новорічна київська "ялинка незламності"

Очікується, що головна ялинка країни буде штучною, 12 метрів заввишки та з енергозберігаючими гірляндами
новорічна ялинка
Джерело: відкриті джерела

Цього року в Києві на Софійській площі встановлять новорічну ялинку, але масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів не буде. Про це повідомив у Telegram мер міста Віталій Кличко.

"Друзі! У столиці цього року встановимо таку символічну "ялинку незламності". Головна ялинка країни буде штучною, 12 метрів заввишки, прикрашена енергозберігаючими гірляндами, які світитимуться від генератора", – розповів мер.

Він підкреслив, що місто не витрачатиме коштів, ялинку і прикраси для неї нададуть бізнес і меценати. Після свят бізнесмени обіцяють передати генератор військовим.

"Оздоблена ялинка буде прикрасами минулих років. 1 тис. іграшок, а саме кулі синього та жовтого квітів, а також 500 білих голубів надасть часна компанія. Верхівку ялинки прикрашатиме герб України. Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни", – додав мер.

За словами Кличка, неподалік генератора планують встановити точки для підзарядження телефонів та інших гаджетів.

Як зазвичай відзначали Новий рік у столиці? 

Раніше головну ялинку України традиційно встановлювали на Майдані. Після Революції гідності взимку 2013–2014 років влада ухвалила рішення ставити її на Софійській площі.

У минулому році новорічну локацію було присвячено Різдвяній ночі. Ялинку прикрасили 10-кілометровою гірляндою у вигляді великого купола. Основу дерева оформили у вигляді традиційного вертепу з фігурами Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів і колядників. Ялинку та новорічну локацію відкрили 2021-го 18 грудня і вона увійшла до топу найгарніших у Європі.

Джерело: відкриті джерела

Теги: Київ
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"