USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США розглядають можливість об’єднати допомогу Україні та Ізраїлю в один пакет: Що це означає?

Пов’язування двох запитів про допомогу може спонукати деяких республіканців проголосувати за об’єднаний пакет, оскільки вони не захочуть блокувати військову допомогу Ізраїлю
Білий дім
Білий дім, США
Джерело: Bloomberg

Білий дім розглядає можливість прив’язати фінансування України до запиту про термінову допомогу Ізраїлю. Такий підхід запропонували як потенційний спосіб забезпечити фінансування Києва, незважаючи на протидію деяких республіканців. Про це передає The Washington Post із посиланням на джерела, обізнані у питанні.

Зазначається, що, за словами двох високопосадовців адміністрації президента США, які говорили на умовах анонімності, остаточне рішення щодо об'єднання запитів ще не ухвалили. Один із посадовців сказав, що такий крок може мати сенс, оскільки він "заблокує" ультраправих, які рішуче виступають проти збільшення допомоги Україні, але підтримують допомогу Ізраїлю.

"Найвищі посадовці адміністрації Джо Байдена повідомили лідерам Палати представників і Сенату, а також членам ключових комітетів, що Білий дім незабаром звернеться до Конгресу з проханням схвалити додаткову військову допомогу Ізраїлю після того, як палестинські бойовики з ХАМАС проникли в країну 7 жовтня. За словами джерел, цей запит від Білого дому може надійти вже наступного тижня", – йдеться у повідомленні.

У виданні додають, що демократи та республіканці в Конгресі висловили повну підтримку Ізраїлю та пообіцяли, що Сполучені Штати підтримуватимуть одного зі своїх найближчих союзників. З такою позицією виступили, зокрема, крайні праві члени Конгресу, які проти подальшої допомоги Україні.

"Представники Білого дому та деякі проукраїнські конгресмени вважають, що пов’язування двох запитів про допомогу може спонукати деяких республіканців проголосувати за об’єднаний пакет, оскільки вони не захочуть блокувати військову допомогу Ізраїлю", – додають автори.

Зазначається також, що потенційний план Білого дому вже зіткнувся з перешкодами. Відповідаючи на запитання про перспективу спільного пакета фінансування, представниця республіканців Еліс Стефанік не підтримала ідею.

"За її словами, республіканці в Палаті представників мають достатньо голосів для прийняття окремого пакета допомоги Ізраїлю, що може чинити тиск на демократів у Сенаті, аби вони схвалили його без жодних умов", – уточнюються у матеріалі.

У виданні додають, що конгресмен Келлі Армстронг є прихильником України, але він зауважив, що хоче отримати більш чітке розуміння того, як витрачається допомога Києву, і застеріг від використання екстреного фінансування Ізраїлю як засобу для просування допомоги Україні.

Раніше ми повідомляли, що Сенатори з Республіканської та Демократичної партій хочуть у найкоротші терміни схвалити для України пакет допомоги на один рік вартістю від 50 до 100 млрд доларів

Також наприкінці вересня США виділили Україні новий пакет допомоги. Його оцінили у 325 млн доларів.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням