USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Резніков закликав Австралію надати бронеавтомобілі Hawkie

За словами міністра, Сідней вже надав Києву військову допомогу і зробив "найбільший внесок в Україну поза НАТО"
Резніков
Міністр оборони України Олексій Резніков
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Олексій Резніков закликав Австралію приєднатися до міжнародної "танкової коаліції" та надати Україні бронеавтомобілі Hawkie. Відповідне відеозвернення він опублікував у Twitter.

За його словами, Австралія могла б надати "неоціненну допомогу українським військам у ході контрнаступу". Глава Міноборони додав, що Сідней вже надав Києву військову допомогу і зробив "найбільший внесок в Україну поза НАТО".

"Ваші Bushmaster (бронетранспортери, – ред.) були неймовірні у реальних бойових діях. Але наша боротьба за глобальну свободу ще не закінчена і нам все ще потрібна ваша підтримка", – написав Резніков.

Що відомо про Hawkie?

Hawkie розробили у 2010 році для задоволення вимог Сил оборони Австралії (ADF) для заміни деяких варіантів Land Rover Perentie – легкої броньованої патрульної машини. Завдяки своїй високій мобільності та гарному захисту, авто можна використовувати як бойову платформу.

Основне озброєння на Hawkie: 12,7 мм кулемет або 40 мм автоматичний гранатомет, бойовий модуль із 12,7 мм кулеметом, 40 мм автоматичним гранатометом або протитанковим ракетним комплексом.

Параметри Hawkie: швидкість – 130 км/год, екіпаж – 4-6 осіб.

Німеччина в "танковій коаліції"

24 лютого Міністерство оборони Німеччини повідомило, що збільшить кількість танків Leopard 2, які отримає Україна, до 18 замість 14, як анонсувалося раніше. Про це повідомляла пресслужба німецького Міноборони у Twitter.

"Міністр оборони [Борис] Пісторіус вирішив передати Україні танки Leopard 2A6 зі складу Бундесверу, що збільшує кількість танків, поставлених Німеччиною, з 14 до 18", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що разом із танками з Португалії і Швеції це дозволить Україні створити цілий батальйон.

Новини за темою: Україна отримала перші танки Leopard, їх передала Польща
Танк Леопард 2
Джерело: відкриті джерела

Разом з тим раніше глава Міноборони Борис Пісторіус заявляв, що Німеччина і Португалія на той час є єдиними країнами, які оголосили про готовність відправити в Україну Leopard 2A6. З них 14 танків відправить Берлін, і три – Лісабон. Однак цього, за словами Пісторіуса, недостатньо для того, щоб досягти численності батальйону, пише Bloomberg.

Зазначимо, що міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін розповів, яку допомогу слід очікувати Україні від західних союзників за результатами  9-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявляв, що серед країн – членів НАТО обговорюється питання надання Україні винищувачів. Також ми писали про те, скільки і яку зброю передали Києву з початку повномасштабної війни з РФ.

Читайте також:
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби
Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України Байден підписав закон про надання 61 млрд доларів на підтримку України
Велика Британія вперше передасть Україні бомби Paveway IV: У чому їхня особливість Велика Британія вперше передасть Україні бомби Paveway IV: У чому їхня особливість
"Рамштайн 2.0": Міноборони роз’яснило, що це та як воно працюватиме