USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Аватар: Шлях води": Чому цей фільм забороняють у Японії, поки світові він приносить мільйонні касові збори та загальну "істерію"

Здавалося, важко було перевершити успіх оригільного "Аватару", який стартував у 2009 році, проте Джеймсу Кемерону це вдалося
Аватар: Шлях води
Джерело: відкриті джерела

Фільм "Аватар: Шлях води" Джеймса Кемерона зібрав у світовому прокаті 435 млн доларів за перші вихідні після релізу. Стрічка майже вдвічі обігнала за цим показником оригінальний "Аватар", який стартував у 2009 році в перший вікенд зі зборів у 241,6 млн доларів по всьому світу.

Тож чому цей фільм став настільки популярним, що приносить кінотеатрам такі великі каси? Чому у кінотеатрах Японії скасовують його покази, а в Індії перегляд цього фільму став причиною смерті чоловіка. Розповідаємо. 

Про що "Аватар: Шлях води"

Дія "Аватар: Шлях води" розгортається майже через 15 років після подій першого фільму. За сюжетом Джейк Саллі та Нейтирі – землянин, який прийняв образ гуманоїда, і представниця Наві створили сім'ю і виховують разом дітей. Однак одного разу на Пандору нападають корисливі загарбники із Землі, які хочуть забрати всі цінні ресурси планети. Тоді Саллі та Нейтирі вирішують захистити своїх близьких і власне плем'я, сховавшись у водного клану Наві.

Цікаво, що Кемерон є дослідником Національного географічного товариства та захисником навколишнього середовища. Він зняв кілька документальних фільмів про морські глибини і в 2012 році став першою людиною, яка сама спустилася на дно Маріанської западини в підводному апараті Deepsea Challenger.

Так що підводні краси Пандори – данина поваги до його захоплення.

Загальні збори "Аватар: Шлях води" за перший вікенд у прокаті майже вдвічі перевершили результати першої стрічки у 2009 році, яка стартувала у перші вихідні зі зборів у 241,6 млн доларів у всьому світі. Серед іноземних ринків стрічка була найпопулярнішою у Китаї, де за один вікенд змогла зібрати понад 57 млн доларів. Також, за даними Variety, близько 64% усіх зборів "Аватар: Шлях води" у світі припало на зали формату IMAX та 3D: тільки в IMAX-залах картина зібрала 48,8 млн доларів.

У кінотеатрах Японії скасовують покази нового "Аватара". Чому? 

Сіквел легендарного фільму виявився надто передовим для кінотеатрів. За даними Bloomberg, у Японії багато кінотеатрів через надто вимогливе до якості фільму обладнання скасовують сеанси, а інші знижують частоту кадрів при показі стрічки.

Охочі подивитися новий фільм Джеймса Кемерона японці наповнили соцмережі скаргами на несподівані скасування кінопоказів із поверненням коштів – персонал кінотеатрів скаржиться на технічні проблеми, оскільки обладнання просто не готове до демонстрації контенту.

Другий фільм франшизи "Аватар" став одним із найдорожчих в історії Голлівуду та використовує багато новітніх візуальних технологій, включаючи демонстрацію відео з високою частотою кадрів у 3D-форматі, що потребує високопродуктивного обладнання.

Джерело: відкриті джерела

При цьому японська індустрія кінопрокату, схоже, у багатьох випадках виявилася не готовою до показу.

Власники місцевих найбільших мереж, як і сама Disney, ситуацію не коментують. Однак точна причина збоїв досі невідома. Є дані, що одному з кінотеатрів у Нагої вдалося впоратися із проблемою, знизивши фреймрейт із 48 кадрів/с до звичайних для кінематографа 24 кадрів/с.

Інформація про збої з'явилася в найгірший час для фільму Кемерона, стрічка після початку показів не виправдовує фінансові очікування, а подібні масові проблеми в країні, де кіно користується великою популярністю, можуть тільки посилити ситуацію.

Щобільше, це може позначитися на вартості акцій Disney, які за поточний рік і так впали в ціні на 45%.

В Індії у чоловіка стався серцевий напад під час перегляду "Аватара"

Лікарі кажуть, що сам по собі фільм не може призвести до смерті, але від хвилювання у глядача міг підвищитися тиск й викликати раптову зупинку серця, повідомляє The Independent

Чоловіка, який помер на сеансі "Аватара", звали Лакшмірді Шріну. Інцидент стався у районі Какінада південного штату Андра Прадеш. Шріну відвідував кінотеатр зі своїм молодшим братом і знепритомнів посеред показу нового фільму. Його доставили в державну лікарню Педдапурам, де констатували смерть.

"Після COVІD-19 у наших кровоносних судинах продовжується запалення. Через стрес, підвищення артеріального тиску, як це сталося в цьому випадку, артерії серця могли розірватися, і це може спричинити раптову зупинку серця", – каже директор лікарні Fortis Доктор Санджив Гера.

Читайте також:
З міжнародної телеверсії З міжнародної телеверсії "Оскара" вирізали нагородження українського фільму "20 днів у Маріуполі"
"20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар": Де подивитись фільм
Український фільм Український фільм "Довбуш" покажуть у понад 20 країнах світу
Український фільм Український фільм "Чорний ворон" тепер доступний на платформі Netflix