USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

З міжнародної телеверсії "Оскара" вирізали нагородження українського фільму "20 днів у Маріуполі"

Команда "Суспільного" висловила своє обурення
20 днів Маріуполя, Оскар-2024
Автори фільму "20 днів у Маріуполі"
Джерело: скріншот

У скороченій міжнародній телеверсії 96-ї церемонії вручення "Оскара" організатори вирізали номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", у якій перемогу здобула документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" українського режисера Мстислава Чернова. Про це повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що сьогодні о 20:30 на телеканалі "Суспільне Культура", який вже вдруге цьогоріч є ексклюзивним транслятором церемонії вручення "Оскара" в Україні, був запланований показ міжнародної скороченої версії, однак після отримання матеріалів для трансляції від організаторів команда "Суспільного" виявила, що нагородження українських документалістів відсутнє.

Команда "Суспільного" висловила своє обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited та замість скороченої версії для українських глядачів покаже повну версію, що була в прямому ефірі телеканалу "Суспільне Культура" в ніч з 10 на 11 березня. 

"Наша команда була шокована та глибоко розчарована, коли не побачила у монтажі міжнародної версії номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", де справедливу нагороду здобула стрічка "20 днів у Маріуполі". Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом – тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії "Оскар", – зазначив виконавчий продюсер телеканалу "Суспільне Культура" Лук’ян Галкін.

Також він нагадав, що минулого року момент із нагородженням документального фільму увійшов до телеверсії, тоді перемогу здобула картина про Олексія Навального.

"Нагадаємо, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту", – додав Галкін.

Новини за темою: "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар": Де подивитись фільм

Нагадаємо, що "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова отримав "Оскар-2024" в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Це перша кінонагорода для України за весь час проведення премії.

Під час промови Чернов сказав, що він "хотів би, щоб цей фільм ніколи не довелося знімати".

Читайте також:
Морпіх із Маріуполя Лукач отримав квартиру на Київщині: Першою його гостею стала співачка Могилевська Морпіх із Маріуполя Лукач отримав квартиру на Київщині: Першою його гостею стала співачка Могилевська
Німецькі компанії беруть участь у російській реконструкції Маріуполя, – ЗМІ Німецькі компанії беруть участь у російській реконструкції Маріуполя, – ЗМІ
У Disney пояснили, чому не включили У Disney пояснили, чому не включили "20 днів у Маріуполі" у скорочену міжнародну телеверсію "Оскара"
"20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар": Де подивитись фільм