USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

"20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар": Де подивитись фільм

Українці можуть переглянути картину на YouTube тільки через VPN
20 днів у Маріуполі
"20 днів у Маріуполі"
Джерело: відкриті джерела

Український фільм (вперше) "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова отримав "Оскар-2024" в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". UWN розповідає, де можна переглянути стрічку.

Де подивитись?

  • спершу стрічку можна було переглянути лише у кінотеатрах;
  • сьогодні його можна глянути за цим посиланням на YouTube (лінк доступний для українців тільки при використанні VPN(!)).

А також на:

Що відомо про фільм?

Це документальний фільм українського воєнного кореспондента та письменника, відеографа Мстислава Чернова про російську облогу Маріуполя у лютому – березні 2022 року під час повномасштабного вторгнення РФ до України.

Картина створена 2023 року у співпраці Associated Press та Frontline. Прем'єра стрічки відбулася 21 січня 2023 року на найбільшому в США фестивалі незалежного кіно Sundance, де потрапила до конкурсної програми "Світове документальне кіно" і отримала Приз глядачів.

Стрічка отримала премію BAFTA у категорії "Найкращий документальний фільм" та номінацію в категорії" Найкращий фільм іноземною мовою", виграла премію Гільдії режисерів Америки в категорії "Видатні режисерські досягнення в документалістиці".

Загалом, тільки за січень 2024 року фільм отримав більше ніж 20 нагород і 40 номінацій. Стрічка стала найбільш касовим українським документальним фільмом.

Нагадаємо, минулого року на церемонії "Оскар-2023" основні статуетки отримали Брендан Фрейзер (за "Найкращу чоловічу роль" у фільмі "Кит"), Мішель Єо (за "Найкращу жіночу роль" у фільмі "Все завжди і водночас)". Найкращим фільмом 2023 року, на думку журі, стала стрічка "Все завжди і водночас".

Читайте також:
Морпіх із Маріуполя Лукач отримав квартиру на Київщині: Першою його гостею стала співачка Могилевська Морпіх із Маріуполя Лукач отримав квартиру на Київщині: Першою його гостею стала співачка Могилевська
Німецькі компанії беруть участь у російській реконструкції Маріуполя, – ЗМІ Німецькі компанії беруть участь у російській реконструкції Маріуполя, – ЗМІ
У Disney пояснили, чому не включили У Disney пояснили, чому не включили "20 днів у Маріуполі" у скорочену міжнародну телеверсію "Оскара"
З міжнародної телеверсії З міжнародної телеверсії "Оскара" вирізали нагородження українського фільму "20 днів у Маріуполі"