USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Вибухи на авіабазі під Москвою стануть великою стратегічною проблемою для Росії, – Британська розвідка

Оскільки наземні бої є відносно статичними, кожна сторона прагне отримати перевагу, завдаючи ударів по стратегічній глибині противника
війна
Джерело: відкриті джерела

За останні чотири дні як Росія, так і Україна зазнали надзвичайно інтенсивних атак в глибокому тилу. Надходили повідомлення про вибухи на російських логістичних об’єктах, авіабазах і командних пунктах у Криму, Краснодарському краї та Підмосков’ї. Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії.

"Цілком ймовірно, що Чорноморський флот Росії знову став об’єктом потужних атак. Однак вибухи на авіабазі Чкаловський, що поблизу Москви, ймовірно, будуть найбільшою стратегічною проблемою для російських лідерів", – ідеться у повідомленні.

У звіті зазначають, що це чутливе місце, оскільки там розміщені спеціальні військові літаки, а також VIP-транспорт для російських лідерів.

"Повідомлення про пошкодження літака спеціального призначення COOT є особливо важливим. Яка модель літака постраждала, незрозуміло, але ці цінні літаки виконують місії, які включають збір радіоелектронної розвідки", – зазначається у матеріалі.

Уточнюється також, що протягом останнього тижня Росія неодноразово завдавала дальніх ударів по цілях на території України.

"Ця незвична інтенсивність, ймовірно, частково є відповіддю на інциденти в Росії та Криму. Оскільки наземні бої є відносно статичними, кожна сторона прагне отримати перевагу, завдаючи ударів по стратегічній глибині противника", – додали в Міноборони Великої Британії.

Новини за темою: ЗСУ можуть встигнути розірвати сухопутний коридор між РФ і Кримом до настання зими, – Буданов

Нагадаємо, 20 вересня в СтратКом ЗСУ повідомили, що було завдано успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту біля селища Верхньосадове. Згодом з’явилися супутникові знімки об’єкта.

Зазначалося, що на знімках Planet Labs за 21 вересня видно, що внаслідок вибухів, які сталися 20 вересня, було пошкоджено щонайменше одну будівлю.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську