USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗСУ можуть встигнути розірвати сухопутний коридор між РФ і Кримом до настання зими, – Буданов

За словами глави української розвідки, перша оборонна лінія на найважливішій південній осі в Запоріжжі вже подекуди пробита
буданов

Кирило Буданов

Джерело: відкриті джерела

З огляду на те, що наші захисники вже пробили російську оборону на деяких ділянках на півдні, українські війська можуть розірвати сухопутний коридор між РФ і Кримом до настання зими. Про це заявив начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов в інтерв'ю The Economist.

"Першу оборонну лінію на найважливішій південній осі в Запоріжжі вже місцями пробито, а це означає, що операція з розриву сухопутних зв'язків між Росією і Кримом може бути завершена до настання зими", – цитують Буданова у виданні.

Зазначається, що Україна, можливо, вже використовувала обмежену кількість своїх резервних військ, але тепер Росія виділяє недостатні резерви, які вона не планувала розгортати до кінця жовтня.

"Всупереч тому, що заявляє Російська Федерація, у неї немає абсолютно ніякого стратегічного резерву", – розповів голова воєнної розвідки України.

Уточнюється, що полегшити операцію зі звільнення наших територій мають безпілотники. Буданов називає три основні цілі їх запуску по Росії, а саме – вичерпати російські системи протиповітряної оборони, вивести з ладу військовий транспорт і бомбардувальники, а також завдати шкоди військовим виробничим об’єктам.

"Ми хочемо вивести їх із зони комфорту. Другорядна мета – психологічна – посіяти занепокоєння серед населення та порушити нормальні економічні процеси всередині Росії. Закриття великих аеропортів у Санкт-Петербурзі та Москві, наприклад, стало майже щоденним явищем", – наголосив Буданов.

Також очільник Головного управління розвідки додав, що не може бути жодної розмови про припинення вогню чи мир без встановлення українськими військовими власних фактів на місцях. 

"Ми розуміємо, що не закінчимо війну парадом перемоги в Москві. Але й Москві не варто сподіватися провести його в Києві", – уточнив він.

Новини за темою: Війна в Україні не буде довготривалою, – Буданов

Раніше ми писали, що, за словами Кирила Буданова, осінь та холод не стануть на заваді українському контрнаступу. Сили оборони продовжать просування у глиб оборони ворога, попри холод та дощі, хоча вони й ускладнять для ЗСУ визволення рідної землі.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16