USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

25 українських лікарень отримають побратимів з усього світу

Заклади між собою обмінюватимуться досвідом, перейматимуть найкращі практики та стажуватимуть медиків
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко
Джерело: відкриті джерела

Відтепер 25 українських лікарень отримають побратимів у різних куточках світу: від Польщі до Канади. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що це результат третього Саміту перших леді та джентельменів, на полях якого вперше відбувся Сателітний саміт міністрів охорони здоров’я різних країн, де й було започатковано Міжнародне медичне партнерство.

"Впевнений, що започаткована сьогодні глобальна мережа міжнародного медичного партнерства буде розширюватися. Ще більше країн та провідних медичних закладів будуть долучатися до такого формату взаємодії. Це дасть ще один потужний імпульс для розвитку медичної сфери на всіх рівнях. Якісна сучасна медична система – наша мета. Попри всі складнощі, виклики та умови, ми рухаємося вперед", – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Міжнародне медичне партнерство передбачає підписання меморандуму про співпрацю між конкретним медзакладами – українськими та закордонними. Тобто український медзаклад отримає побратима у світі, з яким обмінюватиметься досвідом, перейматиме найкращі практики, стажуватиме медиків тощо.

Від України до Міжнародного медичного партнерства долучилися лікарні з Київської, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Тернопільської, Вінницької, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Закордонними побратимами стали вісім медзакладів із Франції, по два медзаклади з Литви, Латвії, Молдови та Північної Македонії. А також передові лікарні Польщі, Австрії, Данії, Естонії, Ірландії, Швеції, Іспанії, Канади, Ізраїлю та Нідерландів.

Читайте також:
В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар
Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними
В Україні зростає захворюваність на кашлюк В Україні зростає захворюваність на кашлюк