USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Зеленський затвердив нові санкції РНБО: У списку є Богуслаєв і Мінфін РФ

Обмеження також запроваджено проти понад 350 компаній із Росії та однієї з тимчасово окупованого Мелітополя
Зеленський підписав
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський затвердив нові санкції Ради нацбезпеки і оборони. До списку потрапили понад 350 компаній, а також ексглава "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв і Міністерство фінансів Росії. Про це йдеться в указі глави держави.

Так, обмеження були застосовані проти компаній з Росії та однієї з тимчасово окупованого Мелітополя. Також до списку потрапив Мінфін РФ і Рада Федерації Росії.

Крім того, у списку опинилися іранці. Зокрема, Організація джихаду з досліджень і самозабезпечення Корпусу вартових Ісламської революції та вісім громадян Ірану.

З повним санкційним списком можна ознайомитися на сайті президента.

Розслідування щодо "Мотор Січі"

Раніше у розпорядженні журналістів опинились документи, які свідчать про те, що "Мотор Січ" продавала компаніям Ірану, які перебували під санкціями США та ЄС, але ще до запровадження обмежень Україною товари подвійного використання. 

Детальніше про це ми писали тут.

Раніше

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти 300 фізичних і 141 юридичної особи. До списку потрапили сирійські чиновники, зокрема президент країни Башар Хафеза аль-Асад.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст