USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Зарплати "у конвертах": БЕБ викрило величезний ресторанний холдинг у Львові на масштабній схемі

Близько 2000 співробітників отримували зарплату частинами, одна з яких – офіційна, інша – неофіційна
БЕБ викрило схему ухилення від сплати податків мережею ресторанів_1
БЕБ викрило схему ухилення від сплати податків мережею ресторанів
Джерело: Бюро економічної безпеки України

Бюро економічної безпеки заявило, що викрило схему ухилення від сплати податків мережею ресторанів на загальну суму близько 50 млн гривень. З цим пов’язані обшуки правоохоронців у холдингу FESTrepublic у Львові у вівторок, 17 жовтня. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Зазначається, що холдинг, до якого входить близько 60 ресторанів, платив співробітникам зарплати "у конвертах". Схема полягала у тому, що близько 2000 співробітників отримували зарплату частинами, одна з яких – офіційна, інша – неофіційна. Для останньої вони оформлювали дублікати банківських карток, через які їм один-два рази на місяць зараховували платежі з призначенням "власне поповнення рахунку", заявляє Бюро економічної безпеки.

Таким чином компанія, за даними слідства, ухилялася від сплати військового збору, єдиного соціального внеску та ПДФО.

БЕБ викрило схему ухилення від сплати податків мережею ресторанів
Джерело: Бюро економічної безпеки України

Окрім того, заклади холдингу не використовували Реєстратор розрахункових операцій під час розрахунків з клієнтами. Під час обшуків у Львові виявили докази протиправної діяльності, говорять у БЕБ.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 212−1 КК України). Максимальне покарання, передбачене статтями, – 425 тисяч гривень та позбавлення права займатися певною діяльністю до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також:
Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків У Києві викрили енергетичну компанію, що не сплатила 132 мільйони гривень податків
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників