USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Як відкрити спеціальну картку для отримання коштів на ремонт пошкодженого житла. Покрокова інструкція

Після того як отримаєте кошти на ремонт житла, маєте витратити їх протягом 12 місяців
зруйноване житло війна

Зруйнований будинок внаслідок атаки росіян

Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві цифрової трансформації заявили про відкриття спеціальної картки, з якої можна отримати грошову допомогу на ремонт домівки, що постраждала через російську агресію. Про це поінформували в пресслужбі відомства.

За інформацією Мінцифри, слід вказати про пошкоджене майно у "Дії".

"Подавайте заяву на допомогу та відкрийте спеціальну картку "єВідновлення". Саме туди прийдуть кошти для ремонту", – йдеться у повідомленні.

Як відкрити картку

Виберіть один банк із переліку:

  • ПриватБанк;
  • monobank;
  • ПУМБ;
  • Абанк;
  • Sense Bank;
  • Райффайзен Банк;
  • sportbank;
  • izibank.

Далі завантажте застосунок банку і відкрийте спеціальну картку "єВідновлення".

Як працює картка

Можна розраховуватися лише за будівельні матеріали чи послуги бізнес-партнерів програми "єВідновлення".

Проте не можна переказувати гроші на інші рахунки, знімати готівку, оплачувати за реквізитами та поповнювати картку.

Після того як отримаєте кошти на ремонт житла, маєте витратити їх протягом 12 місяців. Інакше гроші повернуться до державного бюджету. 

Що відомо про програму "єВідновлення"

В Україні з 10 травня стартувала програма "єВідновлення", у межах якої люди зможуть отримати кошти на ремонт їхніх домівок, які постраждали через війну.

Наразі програма сфокусована на відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Подати заяву на допомогу можна в "Дії". Протягом місяця спеціальна комісія при громаді має ухвалити рішення щодо надання допомоги.

Новини за темою: Забезпечення житлом постраждалих внаслідок війни: Уряд запускає платформу

Хто може скористатися послугою?

Усі громадяни України, чиє житло було пошкоджено внаслідок бойових дій та підлягає відновленню. Йдеться про квартири, приватні будинки та інші житлові приміщення, зокрема і кімнати у гуртожитку.

Визначили й дати старту й перші проєкти комплексної відбудови на звільнених територіях. Попередньо обрали по одному населеному пункту в Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, у яких розпочнеться масштабне відновлення за принципом build back better.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16