USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Вивели мільйони гривень із "Херсонтеплоенерго" під час окупації: Керівництву КП повідомили про підозру

З червня по серпень 2022 року з "Херсонтеплоенерго" було виведено 13 мільйонів гривень
Працівники ДБР повідомили про підозру керівництву комунального підприємства
Працівники ДБР повідомили про підозру керівництву комунального підприємства "Херсонтеплоенерго"
Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру керівництву комунального підприємства "Херсонтеплоенерго". Під час окупації Херсона зі структури було виведено 13 мільйонів гривень платежів споживачів. Оборудку влаштувала директорка комунального підприємства спільно з головною бухгалтеркою та керівницею профспілки. Про це повідомили на офіційному сайті ДБР.

Зазначається, що на початку окупації Херсона на рахунках "Херсонтеплоенерго" були накопичені платежі від фізичних та юридичних осіб за надані послуги з постачання теплової енергії. Замість збереження грошей підприємства на депозиті або оплати боргів за газ директорка підприємства організувала схему виведення коштів на приватні рахунки.

До реалізації протиправної схеми вона залучила головну бухгалтерку та керівницю профспілкової організації.

"Маючи віддалений доступ до рахунків підприємства, директорка та головбух переказали гроші на рахунок профспілкової організації всупереч законодавству, яке діє під час воєнного стану. Потім за участі голови профспілкової організації ці кошти переказали під виглядом безвідсоткової позики на споживчі потреби на власні приватні рахунки. Далі вони могли розпоряджатися цими грошима на свій розсуд", – розповіли в Бюро.

Загалом за такою схемою з "Херсонтеплоенерго" з червня по серпень 2022 року було виведено 13 мільйонів гривень. З них понад 5,5 млн гривень було переведено на особисті банківські рахунки директора, головного бухгалтера та голови профспілки.

"Трьом фігуранткам повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України)", – уточнили у відомстві.

Тепер зловмисницям загрожує до шести років позбавлення волі. 

В Державному бюро розслідувань додали, що підприємству повернули всі виведені злочинним шляхом гроші, а директорка підприємства вже не обіймає вказану посаду. Також до суду подані клопотання щодо відсторонення від посад двох інших учасниць оборудки.

Раніше ми повідомляли, що на Сумщині голова однієї з РВА у ніч перед вторгненням РФ привласнив понад 40 вагонів з пальним. Тепер фігуранту загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові