USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Вийшов трейлер стрічки "Залізні метелики" про збитий росіянами рейс MH17

Фільм вийде в український прокат 20 липня
Залізні метелики
Джерело: Facebook

Документальний фільм Романа Любого "Залізні метелики" вийде в український прокат 20 липня. Сьогодні творці представили трейлер стрічки про збитий росіянами рейс MH17.

Національна прем'єра "Залізних метеликів", які показували на фестивалях Санденс та Берлінале, відбудеться на фестивалі Docudays UA 4 червня. А в липні його можна буде подивитися на екранах кінотеатрів.

Покази будуть приурочені дев'ятим роковинам трагедії, які відзначаються 17 липня.

Документаліст Роман Любий створив свою нову роботу "Залізні метелики" з особистих відеозаписів із телефонів та камер українських захисників. Фільм розповідає про розслідування обставин збиття російськими військовими літака малайзійських авіаліній MH17 з 298 людьми на борту на початку російсько-української війни.

ПЕРЕДІСТОРІЯ

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), збили в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Внаслідок катастрофи загинули 298 людей, пасажирів і членів екіпажу.

У вересні 2016 року Спільна слідча група з представників правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук". Через рік з’ясувалося, що комплекс належить російській 53-й зенітно-ракетній бригаді, дислокованій в Курську.

В листопаді 2022 року окружний суд Гааги заочно засудив за роль у збитті малазійського лайнера МН17 Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Леоніда Харченка. За рішенням суду вони повинні виплатити родичам загиблих понад 16 млн євро компенсацій. Четвертого обвинувачуваного Олега Пулатова суд визнав невинуватим.

Читайте також:
З міжнародної телеверсії З міжнародної телеверсії "Оскара" вирізали нагородження українського фільму "20 днів у Маріуполі"
"20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар": Де подивитись фільм
Український фільм Український фільм "Довбуш" покажуть у понад 20 країнах світу
Український фільм Український фільм "Чорний ворон" тепер доступний на платформі Netflix