USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Володимир Зеленський летить до Греції на саміт щодо Балкан

Темами зібрання будуть європейська інтеграція регіону, енергетична безпека на Балканах та в Південно-Східній Європі
Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

У понеділок, 21 серпня, президент України Володимир Зеленський відвідає саміт щодо Балкан у грецьких Афінах. Про це інформує телеканал N1.

Так, український лідер буде серед гостей неформальної вечері, запрошених грецьким прем'єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом.

"Крім того, на зустрічі очікують лідерів країн Західних Балкан та президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн", – йдеться у повідомленні.

Темами зібрання будуть європейська інтеграція регіону, енергетична безпека на Балканах та в Південно-Східній Європі.

Також планують обговорити санкції проти Росії, які не запровадила Сербія, та діалог останньої з Республікою Косово.

Раніше

Напередодні Зеленський після візиту в Нідерланди був у Данії. На зустрічі з прем’єр-міністром країни Метте Фредеріксен стало відомо, що Копенгаген вирішив передати Україні 19 винищувачів F-16.

Прем'єр Нідерландів Марк Рютте також висловився про постачання літаків ЗСУ.

"У травні Нідерланди оголосили, що навчатимуть українців для розгортання F-16. Але всі розуміють, що неможливо проводити навчання, якщо немає літаків. Тобто для навчання потрібна доставка літаків. Тому можемо оголосити, що Нідерланди і Данія зобов'язуються передати літаки F-16 Україні, коли будуть виконані умови для такої передачі", – сказав чиновник.

Разом з тим під час візиту в Нідерланди глава держави оголосив, що Україна отримає 42 винищувачі F-16 після того, як українські пілоти та інженери завершать навчання.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст
Звільнено начальника УДО, працівники якого готували замах на Зеленського Звільнено начальника УДО, працівники якого готували замах на Зеленського
Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації