USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Як українські пілоти навчаються на F-16. Розповідь льотчика Moonfish

Літак вже сідав на посадкові смуги в Україні
F-16
Джерело: відкриті джерела

Українські пілоти навчаються на винищувачах F-16 за програмою, що була складена союзниками нашої країни. Проте в ній враховані також і побажання української сторони, розповів в ефірі телемарафону льотчик ПС ЗСУ із позивним Moonfish.

Деталі програми

У програмі є певні набори місій. Вони дуже схожі на ті, що зараз виконують українські льотчики у середовищі, яке схоже на зону бойових дій.

Курс навчання не має чітких часових рамок, і може змінюватись в залежності від індивідуальних досягнень пілотів. 

В цілому для освоєння цього винищувача потрібно пів року. Це стосується як пілотів, так і інженерного складу, що буде обслуговувати ці літаки.

Найголовнішим у навчанні, за словами Moonfish, є опановування авіоніки та системи озброєння F-16, оскільки літак має дуже багато різних систем.

Ну а рівень володіння англійською мовою повинен бути "дуже серйозним".

Літак вже випробовували в Україні

Виявляється, літак F-16 уже сідав в Україні, розповів в ефірі телемарафону Командувач Повітряних сил Микола Олещук.

"Він сідав на наших аеродромах, ми проводили спільні навчання з пілотами F-16, і у нас є досвід експлуатації, відповідно, літака F-16. Я думаю, це суттєво", - додав він.

Тож наша країна зараз займається підготовкою злітно-посадкових смуг та будівництвом захисних споруд.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські пілоти, інженери та техніки в певній кількості розпочали навчання на літаках F-16.

Ми також писали, що Сполучені Штати Америки схвалили відправку Україні винищувачів F-16 із Данії та Нідерландів.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову