USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Звільнено начальника УДО, працівники якого готували замах на Зеленського

Двоє полковників УДО входили до складу мережі, діяльність якої ФСБ курувала з Москви
Рудь Сергій
Сергій Рудь
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника Управління державної охорони України (УДО) Сергія Рудя. Про це йдеться в указі №317/2024 на сайті Офісу президента.

Джерело: Офіс Президента

Що передувало?

Нагадаємо, що саме двоє полковників УДО входили до складу мережі, діяльність якої ФСБ курувала з Москви, та "зливали" секретну інформацію РФ.

Зокрема, вони були задіяні у планах Росії із ліквідації Володимира Зеленського, глави ГУР Кирила Буданова та очільника СБУ Василя Малюка.

Новини за темою: "Мене п'ять разів намагалися вбити". Зеленський в інтерв'ю – про замах на життя, Третю світову та українських біженців

Планувалося взяти Зеленського в заручники, а згодом його вбити.

Один із полковників УДО особисто привіз до Києва FPV-дрони, заряди до РПГ-7, а також протипіхотні міни МОН-90, щоб передати агенту РФ.

Що відомо про Рудя?

Сергій Рудь – український генерал-майор, обіймав посаду начальника Управління державної охорони України з 16 жовтня 2019 року.

З травня по жовтень 2019-го був заступником начальника Служби безпеки президента України Управління державної охорони України.

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський