USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ВАКС скасував вирок і звільнив нардепку Констанкевич від відповідальності

Парламентарка не задекларувала орендовану квартиру у Києві
Ірина Констанкевич
Джерело: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок і звільнила від відповідальності народну депутатку Ірину Констанкевич у зв'язку зі спливом строків давності. Таке рішення 17 липня ухвалила АП ВАКС. Про це інформує Центр протидії корупції.

"У справі закінчився строк давності, тому у суддів не було іншого вибору, ніж закрити провадження", – йдеться в повідомленні.

Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві. Згідно з вироком їй заборонили обіймати державні посади на рік та призначили штраф у 44 200 гривень.

Також вона повинна була відшкодувати витрати на проведення експертизи і втратити депутатський мандат.

"Найгірше те, що зараз виявити брехню в деклараціях або необґрунтовані активи нардепів та інших чиновників майже неможливо. Так як нардепи досі не відновили обов’язкове декларування, публічний доступ до декларацій та повні перевірки", – зазначають в Центрі протидії корупції.

Суть справи

НАБУ і САП повідомили про підозру двом нардепкам Ірині Констанкевич та Маргариті Шол. За версією слідства, вони не вказали орендовані квартири в Печерському районі Києва вартість 2,5 і 5 млн гривень відповідно.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака