USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні закрили 280 міжнародних автобусних маршрутів

Більшість із них прямували з України до РФ
Пасажирські перевезення
Джерело: відкриті джерела

В Україні закрили 280 міжнародних автобусних маршрутів, більшість із яких прямували до РФ. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Так, в Україні закрили 118 автобусних маршрутів із Польщі в Україну, 140 – з України у РФ, 22 – з України в Польщу, заяви про закриття яких подали перевізники.

"Зараз міністерство розпочинає масштабні зміни у сфері міжнародних автобусних перевезень. Перший крок – це верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік. Це дасть нам змогу бачити реальну ситуацію з перевезеннями і, зокрема, планувати роботу сервісу "єЧерга" для перетину кордону автобусами", – заявив заступник міністра Сергій Деркач.

У відомстві зазначили, що після того, як буде перевірено маршрути до Польщі, подібні дії відбудуться і з маршрутами до інших країн.

"Окрему увагу міністерство приділить маршрутам, які пролягають через тимчасово окуповані території, але які не можуть виконуватися повноцінно або взагалі не функціонують. У такому разі, перевізник має звернутися до міністерства із заявою про скасування або внесення змін до маршруту", – додали там.

"єЧерга" запрацювала в Україні

Ми писали, що електронна черга для регулярних автобусних рейсів запрацює на кордоні з Польщею, а саме у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ".

Для перетину кордону у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" від 1 серпня водіям чи логістам варто буде зареєструвати автобус у системі "єЧерга", а потім приїхати в зазначений у маршруті час.

Поки електронна черга буде працювати у тестовому режимі, тому час очікування на перетин кордону не буде змінюватись.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот