USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні раніше плану запустили блок на АЕС

Міненерго не уточнює, на якій станції запрацював енергоблок
АЕС
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Атомний блок однієї з атомних електростанцій запрацював раніше плану і додав 5 серпня в енергосистему 1 тис. додаткових МВт потужності. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства енергетики.

"На 15 днів раніше запланованого терміну вийшов з ремонту черговий атомний блок однієї з АЕС. Він додав в енергосистему 1 тис.додаткових МВт потужності", – йдеться в повідомленні.

Також у Міненерго запевнили, що наразі генерація електроенергії покриває споживання.

При цьому через нові обстріли на Донеччині без світла залишилися майже 22 тис. абонентів. Через попередні обстріли знеструмлено частину споживачів у Харківській, Херсонській, Запорізькій, Сумській і Чернігівській областях.

Енергетики за добу заживили понад 26 тис. споживачів. Більшість із них – це абоненти у Донецькій області.

Внаслідок технологічних порушень за минулу добу без світла залишалася частина споживачів на Київщині.

Нещасні випадки

Також на Дніпропетровщині під час несанкціонованих земляних робіт екскаватор ковшем зачепив і обірвав лінію електропередачі, внаслідок чого водій був смертельно уражений струмом.

А в Одеській області стався нещасний випадок зі сторонніми особами.

Під час виконання ремонтних робіт бригада будівельників наблизилася на недопустиму відстань до струмопровідних частин лінії електропередачі, у результаті двоє чоловіків були вражені електричним струмом. З опіками потерпілих доставили до лікарні. Ведеться розслідування, повідомили енергетики.

Чи готуватися українцям до блекауту

Відключення електроенергії в Україні під час опалювального сезону–2023/2024 можливі, однак вони матимуть тимчасовий характер. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба міністерства.

Очільник відомства зазначив, що потреби в електроенергії українців взимку будуть задоволені. І відключення у разі атак Росії на енергооб'єкти будуть тимчасовими.

Галущенко наголосив, що Україна зможе ще до початку опалювального сезону забезпечити 1,7 ГВт генеруючих потужностей. На цей час, за його словами, енергетики продовжують ремонт енергосистеми, яка була пошкоджена через російські обстріли.

Новини за темою: Допомога при блекауті: Україна отримала від Польщі 508 потужних акумуляторів Tesla Powerwall
Читайте також:
В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський
У У "Центренерго" відбувається не корупція, а мародерство – ексчлен Наглядової ради підприємства
Атака на енергосистему: Підвищення тарифів та припинення експорту поки не буде, – Міненерго Атака на енергосистему: Підвищення тарифів та припинення експорту поки не буде, – Міненерго