USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Чи готуватися українцям до блекауту: Галущенко розповів подробиці щодо роботи енергосектора взимку

Міністр наголосив, що павербанки і генератори зайвими не будуть
електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Відключення електроенергії в Україні під час опалювального сезону–2023/2024 можливі, однак вони матимуть тимчасовий характер. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба міністерства.

Очільник відомства зазначив, що потреби в електроенергії українців взимку будуть задоволені. І відключення у разі атак Росії на енергооб'єкти будуть тимчасовими.

Галущенко наголосив, що Україна зможе ще до початку опалювального сезону забезпечити 1,7 ГВт генеруючих потужностей. На цей час, за його словами, енергетики продовжують ремонт енергосистеми, яка була пошкоджена через російські обстріли.

Він додав, що Україна завдяки ППО краще захищає своє небо, ніж це було торік. Крім того, в країні запроваджуються нові методи підвищення енергопостачання, які, на думку Галущенка, зможуть забезпечити українцям безперебійне постачання електроенергії взимку.

Однак міністр уточнив, що українцям все ж варто запастися генераторами та павербанками.

"Майте, купуйте, а ми робимо все, щоб вони вам не знадобилися", – додав Галущенко.

Нагадаємо, ми писали, що Києву блекаут вже може не загрожувати. Однак в інших регіонах, особливо на півдні – ситуація складніша.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"