USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні формують групи психологів для роботи з родинами військових і ветеранами

Найбільше уваги планують приділити військовослужбовцям, ветеранам, сім’ям із маленькими дітьми
ЗСУ
Українські воїни
Джерело: 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

В Україні почали формувати групи психологів для роботи з родинами військових і ветеранами. Нині створили нову психосоціальну послугу з формування життєстійкості, повідомляють у пресслужбі уряду, ухваливши відповідну постанову.

Так, у межах ініціативи сформують групи психологів і соціальних працівників, які працюватимуть із родинами військових, ветеранів, людьми з інвалідністю, батьками дітей з інвалідністю та всіма, хто потребуватиме підтримки.

Нова послуга допоможе підтримати та зміцнити психічне здоров’я українців, а також знизить загальний рівень стресу і тривожності. Проєкт охоплює формування навичок першої психологічної допомоги близьким, попередження психологічної травматизації.

Найбільше уваги планують приділити військовослужбовцям, ветеранам, сім’ям із маленькими дітьми.

"Ця послуга покликана зменшити тривожність, дати розуміння людям, як поводити себе в кризових ситуаціях, як справлятися зі стресом, а також – розвивати батьківські компетенції, підтримувати родини з дітьми, що для нас дуже важливо, і координувати волонтерські ініціативи", – розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Новини за темою: Кожна година запізнення західної військової допомоги для України коштує життя сотням українців, – Мамулашвілі

На що розрахована програма?

Фахівці спочатку оцінюватимуть потреби людини. Потім нададуть інформацію про можливе розв'язання проблем – від соцзахисту до безоплатної правничої допомоги.

Тоді запропонують психологічну діагностику, консультування, підтримку та допомогу після психологічних травм і стресових розладів, її методів і прийомів, що допомагають знижувати фізичний та психологічний стрес тощо. Деякі напрями безпосередньо стосуватимуться психологічної підтримки батьків, навичок у догляді за ними, побудові стосунки.

"Послуга також передбачає навчання волонтерів і допомогу в їх діяльності. Надаватимуть допомогу з життєстійкості переможці, яких оберуть на конкурсі Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю", – додали в Кабміні.

Нині в уряді закликають місцеві органи долучитися до проєкту, забезпечивши приміщення, де надаватимуть цю послугу.

Новини за темою: Говорити бабусі, яка з котом та козою сидить на даху, "дихай, заспокойся" – абсолютно недоречно, – психологиня Юлія Любшина
Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську