USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна запропонувала Польщі відкрити додаткові пункти пропуску для руху порожніх вантажівок

Це дасть змогу прискорити рух вантажівок в обидва боки
Кордон Польща
Джерело: відкриті джерела

Україна запропонувала Польщі відкрити додатковий пункт, або одразу декілька для пропуску порожнього вантажного транспорту. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

"Наразі в частині перетину з польською стороною обговорюється ідея відкриття додаткового пункту, хоча б одного, а можливо, вийде й декількох, для пропуску порожнього транспорту. Це дасть змогу прискорити рух вантажівок в обидва боки, що допоможе перевізникам українським і польським краще працювати", – сказав він.

Також, за словами Висоцького, бачення України та Європейської комісії збігається – організований польськими перевізниками мітинг не відповідає заявленим цілям.

"Ми бачимо факти, коли гуманітарні вантажі не пропускаються. Тому йдеться про порушення базових міжнародних конвенцій у частині вільного пересування критичних товарів", – уточнив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства.

Він додав, що цей аргумент буде наведено на переговорах українського та польського уряду, які відбудуться в суботу.

Заступник міністра підтвердив, що блокада українсько-польського кордону завдала додаткової шкоди українським експортерам, які змушені були для дотримання договорів про постачання товарів їхати через більш далекі обхідні шляхи.

За словами Висоцького, остаточну суму збитків наразі оцінити ще складно, але вже зараз ідеться про сотні мільйонів гривень.

Він висловив сподівання, що в підсумку страйк завершиться, а сума втрат не сягне мільйонів євро.

Раніше ми повідомляли, що через блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею, українська економіка вже втратила більше ніж 400 млн євро.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні