USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна планує ракетний удар по Москві, для цього вже модифікують "Нептун", – The Drive

Саме такою ракетою минулого тижня ЗСУ знищили російську систему ППО С-400 у Криму
Українська ракета
Українська ракета "Нептун"
Джерело: wikipedia

З огляду на обмеження на використання західної зброї проти цілей за межами своїх кордонів, Україна розробляє власне ударне озброєння великої дальності. Зокрема, Київ модифікує ракети "Нептун", які в перспективі зможуть дістати до Москви, повідомляє The Drive з посиланням на слова представника Міноборони України.

Зазначається, що 23 серпня ЗСУ застосували модифіковану протикорабельну крилату ракету "Нептун" для ураження російської системи ППО С-400 на території окупованого Криму.

За словами чиновника Міноборони, у Києва є плани зрештою завдати удару "Нептунами" по Москві та інших об'єктах усередині Росії, які неможливо вразити західним озброєнням.

Атака системи С-400 у районі села Оленівка на мисі Тарханкут "була на 100 відсотків здійснена модифікованим "Нептуном", – заявив чиновник на умовах анонімності.

Варто зазначити: раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що С-400 у Криму знищила нова українська ракета, але він не уточнив деталі.

У квітні цього року в Україні повідомляли, що країна поки що працює над переобладнанням "Нептуна" на зброю наземного ураження, але виробникам потрібна була нова система наведення, якої у них на той момент не було.

У понеділок виданню стало відомо, що Україна розробила систему наведення GPS, яка доставляє ракету в заздалегідь визначене місце. Інфрачервона ГСН ракети шукає і фіксує ціль на основі попередньо завантаженого зображення, а потім здійснює остаточну атаку по цій цілі.

Видання зазначає, що якщо ракета дійсно може вражати ціль таким чином, то це було б великим стрибком у можливостях, оскільки ці ракети неможливо було б заглушити за допомогою засобів радіоелектронної боротьби, і їх було б дуже важко виявити на етапі кінцевої атаки через те, що їхні ГСН за своєю природою пасивні.

Раніше ми писали, що українські волонтери конструкторського бюро PARS розробляють крилату ракету, яка зможе перевантажити російську ППО. Ракета буде в сотні разів дешевшою за західні аналоги.

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову