USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна може отримати від НАТО понад 3 млрд долл з афганського фонду

Кошти допоможуть Україні вирішити певні соціальні та економічні проблеми
НАТО
НАТО
Джерело: відкриті джерела

В НАТО обговорюють можливість видідлення Україні понад 3 млрд долл з фонду, який був створений для Афганістану. Про це пише видання Politico.

Автори статті пишуть, що мова йде про трастовий фонд, який був створений для підтримки та навчання Національної армії Афганістану. Чиновники розповіли виданню, що така ініціатива не викликає суперечок серез країн-членів Альянсу.

Ці кошти, на думку журналістів, можуть у короткочасній перспективі вирішити питання допомоги Україні на тлі високої інфляції та здорожчання енергоносіїв в Європі.

"Це також могло б послабити напругу всередині альянсу у вирішальний момент війни - у той час, коли єдність НАТО є ключовою", - пише видання.

В статті також йдеться, що ця ініціатива понад місяць обговорювалась всередині НАТО. Фонд наразі заморожений, але альянс працює над розробкою механізму повернення чи перенаправлення коштів. Кожна країна сама має вирішити долю грошей. Деякі країни НАТО розглядають можливість використання частини або всіх коштів для України.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів