USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

МЗС розшукало українця, якого не пустили на літак Wizz Air у Тель-Авіві

Українець ніколи не служив в лавах ЗСУ та не є ветераном
українець і консул
Українець Олександр з консулом України в Ізраїлі
Джерело: Олег Ніколенко Facebook

У Міністерстві закордонних справ України (МЗС) розшукали українця, якого не пустили на літак Wizz Air у Тель-Авіві. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Розшукали українця, якому відмовили в посадці на літак в аеропорту Тель-Авіва кілька днів тому. Сьогодні (11 липня - ред.) український консул в Ізраїлі допоміг Олександру сісти на рейс до Європи, звідки він вирушить до своїх рідних в Україні. Важлива інформація: наш громадянин ніколи не служив в лавах ЗСУ та не є ветераном, інвалідність він отримав внаслідок ДТП багато років тому", - сказав речник.

І додав, що все одно чоловік є українським громадянином, тому було обов'язком відомства надати йому допомогу. Попри офіційні вибачення авіакомпанії, права українського громадянина були порушені, зауважив Ніколенко.

"Очікуємо завершення службового розслідування, притягнення винних до відповідальності та виконання авіаперевізником зобов'язань перед пасажиром. Триматимемо це питання на контролі. Захист прав та інтересів всіх українців за кордоном, незалежно від їхньої професії та життєвих обставин, є абсолютним пріоритетом для МЗС України, громадяни завжди можуть розраховувати на допомогу", - резюмував представник міністерства.

Раніше

Напередодні в МЗС відреагували на інцидент з українським ветераном в аеропорту ізраїльського Тель-Авіва. Відповідну реакцію оприлюднив речник відомства Олег Ніколенко.

"Нас (МЗС - ред.) дуже засмутила інформація про ситуацію в аеропорту Тель-Авіва і хочемо в ній розібратися. Оскільки формальних звернень до нас не надходило, просимо українського ветерана, якому відмовили в рейсі на Варшаву, вийти на зв’язок до МЗС або посольства України в Ізраїлі", - сказав Ніколенко.

І додав, що у разі підтвердження порушення відомство "докладе максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України".

Що передувало?

Раніше ЗМІ повідомили, що в аеропорту Тель-Авіва примусово висадили з літака українського ветерана, який втратив ногу на війні. Український військовий не міг сидіти на своєму місці через протез кінцівки.

Захисник розповів, що втратив ногу на війні та летить до своєї родини в Україну.

"Воїн плакав і кричав: "Як я потраплю додому?". Показав стюардесі рюкзак, в якому були подарунки для рідних", – писали журналісти.

Крім того, під час рейсу військовий простояв у кутку літака півтори години, а згодом впав і пошкодив руки. Екіпаж літака заявив, що він поводився неадекватно, і тому був змушений покинути рейс.

Невдовзі угорська авіакомпанія Wizz Air, з літака якої висадили українського ветерана, публічно попросили вибачення на офіційній сторінці.

У заяві компанії йдеться, що екіпаж відповідальний за те, щоб усі пасажири були у стані до перельоту або мали супровід для допомоги.

"Якщо є будь-які ознаки того, що пасажир має захворювання, яке може поставити його життя під загрозу під час польоту, ми зобов’язані відмовити йому в посадці. У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, прийняте з огляду на безпеку пасажира", – зазначили в Wizz Air.

Новини за темою: Чому не підірвали мости на Чонгарі в перший день повномасштабної війни? Перше інтервʼю воїна ЗСУ, який намагався вчинити підрив
Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?
"Донька не впізнала мене після поранення": Для 32-х поранених воїнів міжнародні лікарі провели в Україні реконструктивні операції на обличчі