USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У США на невизначений термін продовжують заборону на польоти Boeing 737 MAX 9, - Reuters

5 січня у Boeing 737 MAX 9 під час рейсу в повітрі відпали двері
Boeing 737 MAX 9
Джерело: Reuters

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) продовжує перевірку літака Boeing 737 MAX 9 на невизначений термін. Про це повідомляє Reuters.

FAA планує провести своє розслідування. Водночас у відомстві зазначили, що вважають проблему літака виробничою, а не дизайнерською.

Посилаючись на джерела видання зазначає, що постачальник "Boeing", компанія "Spirit AeroSystems", відправляє зі свого заводу напівзавершені фюзеляжі до "Boeing" зі спеціальною панеллю, що замінює опціональний аварійний вихід, який встановлений, але не завершений.

Джерела зазначають, що згідно зі стандартними заводськими процедурами, компанія знімає або регулює панель тільки в тому разі, якщо є ознаки того, що вона була встановлена неправильно.

Чіткіше розуміння промислових процесів, пов'язаних із найбільшим вузькофюзеляжним літаком Boeing 737 MAX 9, допоможе слідчим визначити, що саме зіграло роль в аварії - дизайн чи виробництво.

Варто зазначити, що днем раніше BBC повідомило, що влада США ухвалила рішення посилити контроль за виробництвом літаків Boeing після інциденту з лайнером 737 Max 9 авіакомпанії Alaska Airlines.

Протягом багатьох років FAA делегувало фахівцям Boeing частину функцій з перевірки якості вироблених літаків, але ця практика викликала суперечки і неодноразові попередження про ризики безпеки польотів.

Аварія літака Boeing 737 MAX 9

Як відомо, 5 січня літак, що прямував до Онтаріо, був змушений здійснити екстрену посадку через те, що в лайнері відпали запасні двері.

Пізніше авіакомпанія Alaska Airlines тимчасово призупинила польоти 65 літаків Boeing 737 MAX 9 після того, як в одному з них випали запасні двері.

Нагадаємо, у грудні США вивели на орбіту Землі секретний літак Космічних сил. Американський військовий літак X-37B розпочав секретну місію на орбіті, куди його вивела компанія Ілона Маска SpaceX.

 

Читайте також:
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу