USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США вивели на орбіту Землі секретний літак Космічних сил

Йдеться про літак X-37B, подробиці місій якого засекречені
Космічний літак США X-37B
Джерело: United States Space Force

Американський військовий літак X-37B розпочав секретну місію. На орбіту Землі його вивела компанія Ілона Маска SpaceX, повідомляє видання Space.

Ракета Falcon Heavy із літаком X-37B на борту стартувала з Космічного центру Кеннеді у Флориді. Це перший політ літака на цій ракеті, загалом США запускала X-37B сім разів.

Розпочата місія, відома як OTV-7 (Orbital Test Vehicle-7), прагне розширити знання Космічних сил США про космічне середовище та експерименти з майбутніми технологіями розвідки космічного простору. Космічний літак також підніс на орбіту експеримент NASA під назвою Seeds-2.

При цьому подробиці його місій засекречені.

Запуск літака був вдалим, а ракета Falcon Heavy успішно повернулася на землю: два зовнішні прискорювачі впевнено приземлилися на космодромі на мисі Канаверал, а центральний прискорювач випадково впав в Атлантичний океан через брак палива для повернення.

Що відомо про літак X-37B?

X-37B побудований компанією Boeing і використовується як орбітальний випробувальний стенд для тестування інструментів у космічному середовищі.

Відомо, що його шість попередніх місій тривали від 224 до 908 днів і здійснювалися на низькій навколоземній орбіті. Falcon Heavy має потенціал підняти X-37B на вищу орбіту, але незрозуміло, чи є такі плани для місії OTV-7.

Нагадаємо, раніше компанія SpaceX успішно запустила комічний корабель Starship за допомогою найбільшої в історії ракети-носія Super Heavy. Перший запуск закінчився вибухом.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму