USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Німеччині чоловік скинув з мосту дитину за українську мову: У посольстві вже відреагували

Прокуратура почала розслідування в рамках справи про замах на вбивство
Поліція Німеччини
Джерело: відкриті джерела

У німецькому місті Айнбек у Нижній Саксонії невідомий чоловік напав на дитину і скинув з невеликого мосту. Про це повідомляє Die Welt.

Видання розповідає, що група дітей з України перебували на мосту. Чоловік нібито поскаржився російською мовою, що діти говорять українською. Він зажадав, щоб вони говорили російською. Також зловмисник почав говорити дітям, що "Україна почала війну".

Після чого чоловік смикнув за волосся дівчинку з групи. Потім він схопив десятирічного хлопчика і перекинув його через поручні мосту.

За словами представника прокуратури, хлопчик спочатку вдарився об залізні балки, встановлені під поручнями на висоті мосту. Хлопчик отримав травми голови та стопи.

Після цього дитина впала між залізними балками в канал. Коли десятирічний хлопчик лежав там, злочинець, імовірно, кинув у нього скляну пляшку. Пляшка влучила йому в праве плече.

Зрештою зловмисник зник із місця злочину.

У прокуратурі запевнили, що хлопчик не дістав серйозних травм. Йому було надано медичну допомогу в лікарні, після чого його відпустили додому.

Зараз чоловіка оголошено в розшук. На вигляд зловмиснику від 40 до 45 років.

Реакція посольства

Українські консули вже знають про інцидент і кажуть, що наразі перебувають на постійному зв'язку з батьками постраждалої дитини та місцевою поліцією.

"У зв'язку з появою інформації від активістів української громади про напад дорослого чоловіка на 10-річного громадянина України, що стався 26 серпня 2023 року в місті Айнбек (Нижня Саксонія), Генеральне консульство України в Гамбурзі 28 серпня звернулося до Міністерства внутрішніх справ Нижньої Саксонії з проханням щодо детального з'ясування всіх обставин, розслідування злочину і покарання винних", - ішлося в повідомленні.

За даними посольства, прокуратура міста Геттінген у зв'язку з інцидентом порушила справу за звинуваченням у спробі вбивства.

У дипломатичній установі заявили, що напад було скоєно в присутності інших українських дітей, найстаршому з яких було 12 років.

Читайте також:
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex