USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У МАГАТЕ більше не розглядають створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС. Чому?

Очікуються додаткові складнощі
ЗАЕС
Джерело: відкриті джерела

Створення демілітаризованої зони довкола окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції більше не розглядається. Про це під час виступу на семінарі в Американській неурядовій палаті з міжнародних відносин заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, повідомляє "РБК-Україна".

"Створення демілітаризованої зони навколо атомної станції у Запоріжжі принесе додаткові складнощі, наприклад, надзвичайно важко буде здійснювати процес верифікації – за одну милю (близько 1,6 км) від демілітаризованої зони територія буде надзвичайно мілітаризованою. Тому ми більше не розглядаємо цей варіант", – сказав він.

За його словами, йдеться про припинення бойових дій навколо атомної електростанції.

Раніше

В ООН вже заявляли про готовність стати посередником у питанні демілітаризації ЗАЕС. Своєю чергою президент України Володимир Зеленський зазначав, ЗАЕС повинна повернутися під повний український контроль.

"Це питання саме глобальної, а не лише української безпеки", – наголосив Зеленський.

В СБУ тим часом повідомили про підозру нинішньому "очільнику" Запорізької АЕС Юрію Чернічуку, який до тимчасової окупації регіону обіймав посаду заступника головного інженера. 

"Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і запропонував свою допомогу у війні проти України", – йдеться в повідомленні спецслужби. 

Читайте також:
Усі енергоблоки Запорізької АЕС переведені у стан Усі енергоблоки Запорізької АЕС переведені у стан "холодного зупину", – МАГАТЕ
ЗАЕС знову опинилася на межі блекауту ЗАЕС знову опинилася на межі блекауту
МАГАТЕ цього тижня фіксувало потужні вибухи на Запорізькій АЕС МАГАТЕ цього тижня фіксувало потужні вибухи на Запорізькій АЕС
Експертам МАГАТЕ досі не дали доступу до реакторних залів трьох енергоблоків ЗАЕС Експертам МАГАТЕ досі не дали доступу до реакторних залів трьох енергоблоків ЗАЕС