USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Києві відкрили мурал наймолодшому Герою України – "Запорізькому меснику" Роману Гломбі

Герой збив сім літаків окупантів з ПЗРК "Ігла"
Мурал
Мурал "Запорізькому меснику"
Джерело: Нацгвардія

У Києві відбулось урочисте відкриття муралу наймолодшому Герою України солдату Національної гвардії України Роману Гломбі. Він також відомий як "Запорізький месник", повідомляє пресслужба Нацгвардії.

Деталі

Цей мурал є розповіддю про історію 19-річного хлопця – строковика Нацгвардії, який вже в перші місяці повномасштабного вторгнення Росії на територію України відзначився майстерністю у знищенні з ПЗРК "Ігла" ворожої авіації та ракет під час боїв у Запорізькій області.

На муралі зображений "Запорізький месник", який нанизує на голку збиті ворожі літаки. 

За словами заступника командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-майора Олега Сахона, воїн продовжує боронити нашу країну.

"Молодий хлопець з села на Івано-Франківщині, який у 19 років пішов служити строкову службу і з початку повномасштабного вторгнення Росії збив сім ворожих літаків з ПЗРК "Ігла" та абсолютно заслужено отримав зірку Героя України. Такі люди мають бути закарбовані в пам’яті українців", – наголосив він.

Новини за темою: 10 Героїв України, яких забрала повномасштабна війна

Мурал "Запорізькому меснику"
Джерело: Нацгвардія

Також було анонсоване відкриття збору 3 млн гривень на ударні та розвідувальні дрони для бригад "Гвардії наступу". На стінопис нанесли QR-код, за яким можна зробити донат на дрони.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську