USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У головного тренера збірної України з хокею знайдено паспорт РФ, – розслідування

Про російське громадянство Шахрайчука, ймовірно, знав очільник СБУ
Вадим Шахрайчук
Вадим Шахрайчук
Джерело: відкриті джерела

У головного тренера збірної України з хокею Вадима Шахрайчука, якого кілька днів тому відсторонили від посади, знайшли чинний паспорт громадянина Росії. Про це повідомила журналістка Олена Курбанова у Telegram.

Журналістка зазначає, що у неї є документ, датований 15 травням цього року, де голова Служби безпеки України офіційно повідомляє міністру молоді і спорту, що Шахрайчук має чинний паспорт гомадянина країни-терориста.

"З дати цього листа минуло три місяці і ось трапилось диво. Людину з символічним прізвищем Шахрайчук відсторонюють від посади рішенням керівництва Федерації хокею", – пише вона.

Що саме стало причиною для провадження проти Шахрайчука, у федерації не пояснили. Водночас нещодавно очільник ФХУ Георгій Зубко в інтерв'ю телеканалу "Дом" розповідав про можливі кадрові зміни на чолі національних команд. Зубко зазначив, що Україна не виконала завдання підвищитися у класі чемпіонату світу. Та запевнив, що збірну в будь-якому разі очолюватиме саме український тренер.

"Тобто президент Федерації пан Зубко був проінформований теж про лист Голови СБУ, але три місяці НІЧОГО з цим не робив. Випадковість? Збіг? Покривання? І найцікавіше: чому Зубко нічого не каже про російських паспорт, а просто прикривається історією про невдалі результати команди? Чемпіонат світу закінчився ще у травні. Ви три місяці не знали як оцінити цей результат?", – продовжує журналістка.

Більше того, наголошується, що про це могли знати безліч спонсорів, які співпрацюють зі збірною.

Відсторонення Шайрайчука

19 вересня Дисциплінарний комітет Федерації хокею України в ході розгляду дисциплінарного провадження відсторонив головного тренера національної збірної команди України Вадима Шахрайчука від виконання посадових обовʼязків на строк до двох місяців, або до винесення остаточного рішення.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine