USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Дніпрі викрили поліцейських, які відмазали банду псевдотероборонівців

Деякі фігуранти прикривали й інші злочини
Затримання керівника одного з відділів поліції Дніпропетровщини

Затримання керівника одного з відділів поліції Дніпропетровщини

Джерело: ДБР

У Дніпрі семеро осіб викрали людей для отримання грошового викупу. Четверо працівників поліції Дніпропетровської області викрили зловмисників, але за хабар у 20 тисяч доларів "закрили очі" на злочин. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Зловмисники провели незаконні обшуки та вимагали у чоловіка та жінки 2 тисячі доларів за подальше ненанесення їм тілесних ушкоджень, а також заволоділи майном, яке належало потерпілим.

Не отримавши грошові кошти, вони зв'язали потерпілим руки, позбавивши їх можливості вільно пересуватись та перевезли на автомобілях до гаражного приміщення.

Під загрозою катувань зловмисники вимагали гроші нібито на користь тероборони міста.

За інформацією глави МВС Ігоря Клименка, сусіди потерпілих, які стали свідками злочину, заявили в поліцію. Після цього, як повідомили у ДБР, нападники були викриті та затримані правоохоронцями.

Проте деякі керівники правоохоронців вирішили за 20 тисяч доларів приховати цей злочин та не притягувати нападників до кримінальної відповідальності.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко уточнив, що йдеться про працівників поліції одного з районних відділень поліції Дніпропетровської області.

Працівники ДБР у тісній взаємодії з Нацполіцією повідомили про підозру чотирьом правоохоронцям. Одного з них вже затримано. Зокрема, глава МВС Ігор Клименко поінформував, що затримано керівника підрозділу.

За словами Клименка, оголошено підозру:

  • керівнику підрозділу,
  • двом заступникам,
  • оперативнику.

Під час проведення обшуків за місцем роботи працівників поліції виявлено факт укриття ними злочину.

Крім того, під час документування злочинної діяльності слідство виявило, що деякі фігуранти вже прикривали таким чином злочини.

Читайте також:
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков