USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Торік Вища рада правосуддя ухвалила рішення щодо звільнення 325 суддів

За особливими обставинами Вища рада правосуддя звільнила сім суддів
Суд
Двоє суддів Київського апеляційного суду вийшли із СІЗО під заставу
Джерело: відкриті джерела

За 2023 рік Вища рада правосуддя ухвалила рішення щодо звільнення 325 суддів. Про це повідомили в пресслужбі ВРП.

За даними Ради, за загальними обставинами звільнили 318 суддів. З них 293 суддів звільнили через подання заяв про відставку, серед яких:

  • 139 суддів місцевих судів;
  • 122 судді апеляційних судів;
  • 23 судді Верховного суду;
  • 4 судді Верховного суду України;
  • 1 суддя Вищого адміністративного суду України;
  • 1 суддя Вищого господарського суду України;
  • 3 судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.


"24 суддів звільнили у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням, з яких 23 судді місцевих судів й 1 суддя Верховного суду. Ще одного суддю ВРП звільнила у зв'язку з неспроможністю виконувати повноваження за станом здоров’я", - йдеться в повідомленні.

За особливими обставинами Вища рада правосуддя звільнила сім суддів.

Поновлення на посаді

Київський окружний адміністративний суд 10 січня задовольнив позов ексголови Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдана Львова щодо поновлення на посаді судді і виплати заробітної плати "за час вимушеного прогулу". Про це повідомляє "Радіо Свобода", а раніше журналісти "Схем" виявили, що Богдан Львов має громадянство Російської Федерації, сам він це заперечує.

Новини за темою: ДБР провело обшук в одному із столичних судів, ВС назвав такі дії "несумісними із цінностями правової держави": З'ясовуємо у чому справа

За інформацією, у Верховному суді відмовились повідомити, чи планують подавати апеляцію на рішення Київського окружного адмінсуду.

"Зобовʼязати Верховний суд зарахувати Львова Богдана Юрійовича до штату Верховного суду", – зачитала рішення суддя Київського окружного адміністративного суду Альона Кушнова.

Скандальні історії з українським суддівством

Останнім часом українське суспільство дедалі частіше говорить про порушення чинного законодавства з боку тих, хто мав би його відстоювати, – про суддів.

Суддівська спільнота потрапляє у гучні корупційні скандали, потрапляє за ґрати через пияцтво за кермом і навіть отримує підозри через співпрацю з ворогом. Однак випадки нехтуванням законами фіксують на всіх рівнях: від місцевих судів до Верховного суду.

Розповідали про топ гучних справ, які трапилися протягом останнього часу з українськими суддями, в цьому матеріалі.

Читайте також:
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи
ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента ВАКС дозволив конфіскувати майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва