USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Сирський закликав посилити оборону Куп’янського напрямку

Ситуація на Північному фронті, ймовірно, залишається нестабільною
ЗСУ
Воїн ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

На тлі обговорень між Києвом та Вашингтоном, куди Україні слід направити війська вздовж лінії фронту, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський закликав направити підкріплення на північно-східну ділянку. Там Росія може отримати додаткові здобутки. Про це пише The New York Times.

Зазначається, що останніми тижнями окупантам вдалося просунутися навколо Куп’янська, поки Сили оборони повільно просувались на півдні та сході. Здобутки Росії, хоч і незначні, змусили українські сили виділити частину військ для захисту частин цієї розтягнутої лінії фронту, яка становить кілька сотень кілометрів.

"Підрозділи противника продовжують завдавати ураження з артилерії, мінометів і авіації. За таких умов ми повинні негайно вжити всіх заходів для зміцнення нашої оборони на загрозливих рубежах і наступати там, де це можливо, – написав Сирський у п'ятницю, 25 серпня.

Як зазначає видання, дебати щодо стратегії України розпочалися на тлі низки повідомлень ЗМІ про те, що офіційні особи США звинувачують у повільному прогресі України значною мірою її стратегію.

"За міркуваннями Пентагона, Київ повинен був зосередити величезну кількість сил на одній ділянці лінії фронту, щоб спробувати прорив. Натомість українські командири намагалися розподілити війська та вогневу міць у спосіб, який вони вважали максимально справедливим і рівноправним між сходом і півднем", – пише NYT.

Наголошується, що зауваження генерала Сирського стали ще одним нагадуванням про те, що, попри увагу громадськості до контрнаступу на півдні, ситуація на інших ділянках лінії фронту залишається нестабільною.

Останніми тижнями українські офіційні особи закликали до евакуації Куп’янська, оскільки російські війська наближаються, а обстріли тривають. За словами місцевих чиновників, у суботу двоє мирних жителів загинули в результаті обстрілу в невеликому селі на схід від міста.

Звільнення Куп'янська

Україна повернула місто з-під контролю Росії у вересні минулого року після того, як воно було під окупацією з перших місяців війни, і його повторна втрата була б серйозним ударом.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?