USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США ввели нові санкції проти Росії: Хто потрапив до списку?

До списку зокрема потрапили високопосадовці РФ та підприємства військово-промислового комплексу
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти Росії. До списку потрапили понад 30 людей та майже 200 компаній, пов’язаних із країною-агресором. Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США.

"Сьогоднішні санкції спрямовані на осіб і структури, що сприяють незаконній війні Росії проти України, надаючи Росії необхідні технології та обладнання з третіх країн. Крім того, ці заходи призначені для впливу на внутрішню промислову базу Росії яка прагне відновити себе як підтримувача російської військової машини", – зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що таким чином Міністерство фінансів перешкоджає виробникам, експортерам і імпортерам практично всіх пріоритетних товарів, визначених міжнародною коаліцією, яка вводить санкції та експортні обмеження для РФї.

"Росія залежить від осіб і структур з третіх країн, що готові забезпечувати її військовою технікою та підтримувати її жахливу війну проти України, і ми без вагань притягнемо їх до відповідальності. Наша глобальна санкційна коаліція перекрила доступ Росії до ключових ресурсів для її військово-промислового комплексу та підірвала здатність Кремля вести неспровоковану війну. Сьогоднішні дії демонструють нашу подальшу рішучість продовжувати зривати кожну ланку російського військового ланцюга поставок і націлюватися на зовнішніх учасників, які прагнуть підтримати військові зусилля Росії", – заявила міністерка фінансів Джанет Л. Єллен.

Кого торкнулися санкції?  

Як повідомили у Держдепартаменті США, під обмеження потрапили:

  • Олексій Беспрозванних – заступник міністра промисловості і торгівлі Російської Федерації;
  • Анастасія Бондаренко – заступник міністра енергетики Російської Федерації;
  • Віктор Євтухов – заступник міністра промисловості і торгівлі Російської Федерації;
  • Олег Качанов – заступник міністра цифрового розвитку, зв'язку та ЗМІ Російської Федерації;
  • Дмитро Огуряєв – заступник міністра цифрового розвитку, зв'язку та ЗМІ Російської Федерації;
  • Лев Гершанок – директор юридичного департаменту мінекономрозвитку Російської Федерації;
  • Олексій Серко – заступник міністра з питань цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійного лиха Російської Федерації.

Також санкції запровадили і проти російського конструктора Олександра Захарова та його родини. Захаров є розробником дронів-камікадзе "Ланцет" і "Куб-БЛА".

Під обмеження потрапили дві його компанії: ZALA Aero, яка постачає міноборони РФ ці безпілотники, та CST, що також займається продажами дронів під брендом ZALA. 

До санкційного списку увійшла і організація, яка бере участь у розробці масштабного проєкту "Арктик СПГ-2" у Сибіру. 

Обмеження запровадили й для інших російських компаній, пов’язаних із промисловістю, технологічним та фінансовим секторами. Серед них:

  • банки ВБРР, "Російський стандарт", "Абсолют банк", "Хоум Кредит" і "Пошта банк";
  • Московський державний університет імені Баумана; 
  • науково-технічний центр "Газпром нафти";
  • фінансова корпорація "Система";
  • "Санкт-Петербурзька фондова біржа".

У Мінфіні США додали, що, не маючи змоги виробляти всередині країни більшу частину технологій, обладнання та інших матеріалів, необхідних їй для підтримки та підтримки свого військово-промислового комплексу, Росія перенесла це виробництво в офшори, покладаючись на постачальників із третіх країн для придбання необхідних товарів.

"Росія продовжує використовувати економічні відносини з Китайською Народною Республікою (КНР), Туреччиною та Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ), які стали центрами для експорту, реекспорту та транзиту іноземної техніки та обладнання до Росії. Міністерство фінансів продовжує співпрацювати з партнерами з метою запобігання подальшому ухиленню від санкцій проти Росії та порушенню експортного контролю через їхні юрисдикції", – йдеться у повідомленні.

В середині вересня ми писали, що Сполучені Штати Америки розширили санкції проти РФ через вторгнення в Україну. Тоді під обмеження потрапили громадяни, заводи і судна.

 

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову