USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США розробляють дрон для комарів, які переносять смертельні хвороби: Новий російський фейк

У Міноборони РФ "з усією відповідальністю" стверджують, що ці комахи можуть заражати військовослужбовців супротивника
комарі
Джерело: відкриті джерела

Ігор Кирилов, начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії заявив, що у США створюють безпілотник, який допоможе розповсюджувати комарів, що переносять малярію і здатні заражати військовослужбовців супротивника, пишуть росЗМІ.

"При укусі комарі здатні інфікувати військовослужбовців небезпечною інфекцією, наприклад такою, як малярія. В описі до патенту підкреслюється, що заражений військовослужбовець не здатний виконувати поставлені перед ним бойові завдання, і зазначено, що "подібний спосіб зараження противника у військовому відношенні дав би значний ефект", – каже Кирилов.

Також за його словами, Пентагон намагається отримати зразки збудників, які не поширюються у природних умовах, таких як лихоманка Ебола, гепатит B, СНІД. А роботу зі збудниками проводять у профільних організаціях Пентагона на території США та у шести закордонних філіях.

Новини за темою: "Бійці з біолабораторій ЗСУ": Нейромережа Midjourney створила котів-спецназівців

"Про високий технічний рівень готовності США до застосування інфікованих переносників свідчить патент на безпілотний літальний апарат, призначений для поширення в повітрі заражених комарів". Як йдеться в описі, безпілотник зможе доставляти в заданий район контейнер із комахами та вивільняти їх.

Фейки про "біолабораторії" в Україні

Представник України в ООН Сергій Кислиця заявив, що поширення Росією фейків про виготовлення в Україні хімічної та біологічної зброї може свідчити про те, що окупант готує ще одну операцію "під чужим прапором".

Кислиця вважає, що Організація з безпеки та співробітництва в Європі має підтримати депутінізацію Росії та її поступове повернення до міжнародного права в постпутінську епоху.

Росія чи не щодня оприлюднює нову дезінформацію про наявність в Україні хімічної чи біологічної зброї, включно з ковідними кажанами.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії