USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США хочуть передати Україні 1 млрд доларів конфіскованих російських активів

У березні 2022 року була створена робоча група KleptoCapture, якою керує офіс Монако
конфіскація активів
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Від початку повномасштабної війни Росії проти України Сполучені Штати заарештували приватних російських активів за кордоном більш як на 1 млрд доларів. Про це розповіла заступниця генерального прокурора США Ліза Монако, повідомляє CBS News.

"Ми шукаємо повноважень від Конгресу, щоб дозволити нам використовувати вилучені кошти на благо українського народу", – сказала Монако.

На запитання, як американський уряд конфісковує особисте майно росіян в інших країнах, Ліза Монако відповіла, що сховатися від санкцій практично неможливо.

"Ми зупиняли польоти літаків у Швейцарії та на Близькому Сході. Ми арештовували контрабандистів в Італії, Німеччині, Латвії. Ми пред’явили звинувачення тим, хто відмивав гроші у Великій Британії. Ми показали, що немає місця приховати майно під санкціями", – уточнила вона.

Видання зазначає, що офіс Монако керує робочою групою KleptoCapture – підрозділом Мін’юсту, що був створений навесні 2022 року для забезпечення дотримання санкцій проти російських олігархів. Також за участі іноземних партнерів він займається пошуком прихованих активів росіян по всьому світу.

Заступниця генпрокурора наголосила, що міжнародне співтовариство об’єднане метою ізоляції режиму Путіна.

"Ми попереджаємо банки, авіаційну галузь, страхові компанії та усіх, хто має намір приховати російські активи, що ми за усіма спостерігаємо", – додала вона.

Також заступниця генпрокурора зазначила, що у перспективі отримані кошти будуть спрямовані на потреби українського народу, але спочатку для цього потрібно отримати повноваження від Конгресу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні досі не конфіскували бізнеси 25 олігархів – партнерів російського ВПК.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні