USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США близькі до схвалення поставок в Україну ракет великої дальності з касетними боєприпасами, – Reuters

Йдеться про ATACMS або GMLRS
HIMARS та ATACMS

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Керівництво Сполучених Штатів Америки близьке до того, щоб схвалити поставки в Україну ракет великої дальності з касетними боєприпасами. Про це пише Reuters з посиланням на чотирьох американських посадовців.

За даними видання, адміністрація президента США Джо Байдена розглядає цей варіант після того, як ЗСУ за останні місяці успішно застосували касетні боєприпаси в артилерійських снарядах калібру 155 мм.

Які ракети нам можуть дати

Йдеться або про тактичні ракетні системи ATACMS, які можуть вражати ціль на відстані до 306 км, або про керовані реактивні снаряди GMLRS з дальністю польоту 72 кілометри, наповнені касетними бомбами, або і тих і інших. 

Після того, як буде схвалений будь-який варіант, Сполучені Штати одразу відправлять боєприпаси в Україну.

Новини за темою: Сотні одиниць "знищеної" російськими окупантами техніки ЗСУ виявились муляжами

На цей час в України є 155-мм артилерія з максимальною дальністю до 29 кілометрів. Вона може нести до 48 боєприпасів. ATACMS же має близько 300 або більше боєзарядів.

Ракетна система GMLRS здатна розсіювати до 404 касетних боєприпасів.

Нагадаємо, ми писали, що на початку червня у Конгрес США була внесена резолюція щодо негайного надання Україні далекобійних ракетних комплексів ATACMS.

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди